Terug naar Nieuws

PUNTENDELING VOOR WVV MO17 EN NEC MO17

WVV MO 17-1  en NEC Delfzijl MO17-1 delen de punten

De meiden van Boelo Niemeijer en Peter Vrieze komen niet verder dan een gelijkspel.
Voorafgaand aan deze wedstrijd wisten de meiden van WVV dat dit een pittige zware pot zou worden. De meiden van NEC Delfzijl hadden namelijk de wedstrijden tegen FC Assen MO 17-1 en Roden MO 17-1 die nu spelen in de Divisie gewonnen, en de trainers/coaches van NEC Delfzijl vonden ook, dat ook zij in de Divisie horen te spelen in deze 3e Fase!!!dus waren de meiden van WVV gewaarschuwd, dat dit een hele goeie tegenstander is!! Deze wedstrijd waren Hannah Niezen en Liselot Goldschmidt niet van de partij. Lotte Abee maakte na een blessure van een paar maanden gelukkig haar eerste minuten weer op het veld!! Florien Koning kon gelukkig ook van de partij zijn vandaag, waarop het de afgelopen week het er niet op leek, ze had een blessure opgelopen in de wedstrijd tegen St Annaparochie van het afgelopen weekend, maar het herstel ging gelukkig voorspoediger dan wij met elkaar dachten!! Charissa van der Veen en Esmé Klein  van de MO 15 werden deze wedstrijd toegevoegd aan de selectie van de MO 17.
De wedstrijd begon aan beide zijden iets wat aftastend, ze keken beide nog even wat er van elkaar verwacht kon worden. Maar naar een paar minuten pakten de meiden van WVV de wedstrijd op, en dicteerde de wedstrijd. Er werd gecombineerd via de flanken en er kwamen wat kleine kansjes voor WVV. Na 7 minuten spelen was het al raak!!  Na een goede actie door het centrum van de verdediging van NEC Delfzijl ronde Mirlinde Vrieze haar actie beheerst af 1-0!!! De meiden bleven lekker doorvoetballen, het was fysiek, maar ze beleven goed op de been. Bo Lourens kwam een paar keer goed over de linker flank met wat voorzetten, en Iris Niemeijer deed dit via de rechter flank, maar de goals bleven uit. Achterin stond de verdediging van WVV ook zeer sterk en degelijk te voetballen, met Maud van Vondel als leider achterin met daarvoor weer een zeer sterk spelende Ilse Garst, en met de rechter en linker vleugelverdedigers  Denise Boven en Lotte Abee die hun tegenstanders geen enkele meter ruimte gaven. Na 25 minuten was er een prachtige aanval via een goede combinatie op het middenveld, werd er door Mirlinde Vrieze een prachtige steekbal gegeven op de vleugelspits Iris Niemeijer, die vanaf de 16 meter met een hard schot het aluminium raakte, en het jammer genoeg niet de 2-0 kon aantekenen. Even later was het toch even NEC Delfzijl, die dachten van, laten we de keepster van WVV eens testen,voor deze wedstrijd had trouwens Jocelyn Meijer zich beschikbaar gesteld om in de goal te staan, en dit deed ze uitsteken deze wedstrijd!!! Een speelster van NEC Delfzijl  kwam met een harde schot vanaf de 16 meter richting de bovenhoek, maar Jocelyn Meijer pakte deze bal met een schitterende reflex even met één handje uit de bovenhoek een wereld redding!!! En zo gingen de meiden de rust in met een 1-0 voorsprong voor WVV, al had dat ook gerust met een 3-0 voorsprong kunnen zijn!!
De tweede helft ging het iets anders, het werd allemaal nog fysieker, de duels werden nog een tikkie harder ingegaan, maar wel allemaal binnen de grenzen, dus een lekkere pot meidenvoetbal hier op het sportpark van WVV!!! NEC Delfzijl begon ook wat meer te voetballen en hadden ook wat meer balbezit dan in de 1e helft, maar dit bracht hun nog niet naar een 1-1. Halverwege de 2e helft was het Lynn Hofstee die een dieptepass kreeg, en die op de goal af kon stormen, maar de bal was net iets te hard, waardoor de keepster van NEC Delfzijl de bal nog net voor haar voeten kon wegplukken, de wedstrijd ging nu wat gelijk op, met wat kleine kansjes aan beide zijden. In de 57e minuut ging het toch even mis, via de linkerkant kwam NEC Delfzijl er goed door, en in de 16 meter kreeg de aanvalster van NEC Delfzijl de bal nog via de kluts mee, en kon ze beheerst de 1-1 aantekenen. De resterende 23 minuten ging het gelijk op, aan beide kanten kwamen er nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer, dus deelden de meiden van WVV en de meiden van NEC Delfzijl de punten. Op basis van de 1e helft was een winstpartij van de meiden van WVV terecht geweest, op basis van de 2e helft was een gelijkspel terecht geweest. Al met al na een ongelukkige wedstrijd verleden week in St.Annaparochie, nu toch een meer dan verdiende punt gepakt!!!
Dat het een fysieke wedstrijd was, was wel te zien aan de meiden van NEC Delfzijl, er liepen ongeveer 6 á 7 meiden kreupel van het sportpark af!! Waar wij hun daarbij veel beterschap, en een spoedig herstel toewensen natuurlijk!!! Ze hadden nog in een verslagje op de socilas staan van, een pittige pot voetbal vandaag in Winschoten tegen de fysieke dames van WVV!!!! Normaal moeten de meiden van WVV MO17-1 het hebben van goede combinatie voetbal, en proberen ze altijd alles voetballend op te lossen, maar het fysieke gedeelte hebben deze meiden ook echt wel in huis hoor als het moet!!!!! Deze compliment kunnen jullie ook even weer in jullie zak steken meiden!!!!!
Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dan komt ST FC Burgum/Noordbergum MO 17-1 die tot nu toe in de 3e fase nog ongeslagen zijn!!

Tot volgende week!!