Terug naar Nieuws

WVV MO17 PAKT EEN PUNT TEGEN DE LEEUWARDER ZWALUWEN MO17-1

WVV MO17-1 pakt een welverdiende punt tegen de nr 3 Leeuwarder Zwaluwen MO17-1!!

Vandaag moesten de meiden van Boelo Niemeijer en Peter Vrieze aantreden tegen de nr3 van deze Hoofdklasse Leeuwarder Zwaluwen MO17-1.Dat het een zware lastige pot zou worden was van tevoren wel duidelijk, bij winst zou de Leeuwarder Zwaluwen MO 17-1 namelijk de 2e plek op de ranglijst innemen.

Deze wedstrijd waren er 2 meiden van de MO15-1 toegevoegd, dit waren Riva Werkman en Charissa van der Veen, Loes scholtens, Lynn Hofstee (blessure) en Jocelyn Meijer waren niet van de partij vandaag.
De wedstrijd werd met een eerste fluitsignaal door scheidsrechter  W. van Riet aangevangen om 16.15 uur. De meiden van WVV gingen voortvarend van start en zette direct de Leeuwarder Zwaluwen onder druk, dit resulteerde al in de 2e minuut in een goal voor de meiden van WVV, Bo Lourens zag de keepster van Leeuwarder Zwaluwen ver voor haar goal staan, en besloot de bal vanaf een metertje of 30 met een mooi afstandsschot over de keepster in het doel te laten verdwijnen 1-0 voorsprong uitstekende goal!!!! Dit gaf de meiden van WVV een boost, ze bleven de aanval zoeken en hier en daar kwamen wat kansen, maar tot een goal kwam het niet. Voor deze wedstrijd had Mirlinde Vrieze zichzelf aangeboden als keepster, de reden weten wij wel, we hebben geen nu eenmaal geen keepster,( voor het volgend seizoen is er inmiddels een goede keepster vastgelegd!!) en in deze top wedstrijden kan een goede keepster heel belangrijk zijn, en dat weet Mirlinde, eigenlijk is ze onze vaste waarde op de mid mid positie, maar ze kan ook goed keepen, en dat liet ze ook zien!! Dit was een juiste keuze voor vandaag, Leeuwarder Zwaluwen is een goeie ploeg, deze ploeg  kon niets voor niets de 2e plaats op de ranglijst innemen. In de loop van de 1e helft kon je ook wel zien dat de Friese meiden een balletje konden trappen, er kwamen wat goede mogelijkheden, Een afstandsschot had Mirlinde uitstekend onder controle,ze tikte de bal keurig over de goal, 5 minuten voor het rustsignaal kreeg de Leeuwarder Zwaluwen nog een goede kans op de 1-1, maar Mirlinde op een harde schot in de beneden hoek een geweldige katachtige reactie, waardoor ze de bal uitstekend tot een hoekschop verwerkte!!!! Maar helaas werd er met deze hoekschop de 1-1 binnengekopt!!! Er moet gezegd worden dat deze bal keurig in het bovenhoekje werd gekopt door een speelster van Leeuwarder Zwaluwen, dit was gewoon een goede goal.
We gingen met een 1-1 stand de rust in.

De 2e helft was het duidelijk dat de Leeuwarder Zwaluwen meer dan 1 punt wou meenemen naar Friesland, ze werden meer dreigender naar onze goal toe. Een paar van onze meiden waren niet geheel fit meer, maar zetten wel gewoon met een goede mentaliteit door, dit maakt het team met elkaar dan ook sterk, er werd gevochten voor elke meter en met elkaar. De Meiden van WVV kwamen er nog een paar keer goed uit met wat kansjes, 10 minuten voor het einde leek het erop dat er toch nog een voorsprong kwam voor de meiden van WVV, een afstandsschot vanaf de 16 meter van Iris Niemeijer leek door een redding van de keepster nog achter in het doel te belanden, maar dit bleek helaas niet zo te zijn, hij viel aan de verkeerde kant van het net, de achterkant van het net, dus helaas!! De Leeuwarder Zwaluwen bleven daarna nog wel aandringen op een goal, maar mede dankzij een goede keepster aan WVV zijde, en natuurlijk onze verdediging, en een gigantische goede instelling van alle meiden van WVV bleef het bij een welverdiende 1-1 eindstand!!!
Meiden!!

Er waren wat meiden die in de loop van de wedstrijd niet geheel fit meer waren en op hun tandvlees liepen, we waren toen ook al door onze wissels heen, maar jullie hebben dit als team uitstekend met elkaar opgepakt, en deze meiden zijn doorgegaan, en jullie hebben samen dit welverdiende punt gepakt vandaag meiden!!!!

Riva en Charissa nogmaals bedankt voor jullie inzet deze wedstrijd, jullie hadden al een wedstrijd in de benen met de mo15, en deze wedstrijd hebben jullie ook bijna helemaal gespeeld! keurig gedaan hoor top!!


Wij maken ons nu op voor een avondwedstrijd aanstaande Woensdagavond om 19.30 uur thuis tegen Be Quick Dokkum MO17-1 !!!