Terug naar Nieuws

WVV MO17 NA DROOMSTART TOCH ONDERUIT IN LEEUWARDEN

WVV MO17-1 verliest de wedstrijd in de 2e helft van de nr2 in deze Hoofdklasse Leeuwarder Zwaluwen MO17-1

Vandaag moesten de meiden van WVV MO17-1 afreizen richting Leeuwarden, waar er om 10.45 uur moest worden afgetrapt tegen de Leeuwarder Zwaluwen, die op de ranglijst staan als de nr2 met evenveel punten als de nr1 in deze Hoofdklasse F. Deze ploeg was totaal onbekend bij ons, we hadden nog nooit tegen deze club gespeeld, dus was het afwachten voor ons, maar dat ze kunnen voetballen wisten we wel, anders sta je niet met bovenaan in deze klasse natuurlijk!! Vandaag was het de beurt aan onze linker vleugel aanvalster Bo Lourens om plaats te nemen in de goal, iedere week staat er steeds een andere veldspeelster bij de MO17 op de goal, we zitten nu eenmaal zonder een keepster!! Maar dit word door alle meiden keurig opgepakt, ga er maar aan staan, even als veldspeelster keepen in een Hoofdklasse!!! Klasse hoor meiden!!!! Verder konden we niet beschikken over Loes Scholtens(hamstring blessure).
De spelerspassen werden gecontroleerd, en de wedstrijd kon om 10.45 uur van start. We zagen direct dat deze ploeg uit Leeuwarden hele snelle en behendige speelsters in huis had, waarna er na 2 minuten al gevaar dreigde voor de goal van Bo, maar de scherpte ontbrak nog bij de meiden van Leeuwarder Zwaluwen. De meiden van WVV wisten nu ook waar ze tegen speelden, en pakten dit goed op, door ook even een tandje extra bij te schakelen, er werd goed gecombineerd, en de aanval werd steeds meer gezocht, maar het was toch oppassen, want de meiden uit Leeuwarden hadden heel veel snelheid in huis op het middenveld en in de voorhoede, maar dit werd keurig opgelost door de verdedigers/middenvelders van WVV. Het was een open wedstrijd het ging wat op en neer, maar in de 8e minuut was het raak voor de meiden van WVV, Mirlinde Vrieze zag de keepster iets te ver voor de goal staan, waarop ze de bal vanaf een metertje of 20 keurig over de keepster in de goal liet ploffen 0-1!!! WVV ging direct na de aftrap van Leeuwarder Zwaluwen weer vol in de aanval, de meiden uit Leeuwarden wisten even niet hoe hier mee om te moeten gaan, waarop Maud Van Vondel binnen 2 minuten na de 0-1 met een goed afstandsschot de keepster van Leeuwarder Zwaluwen het nakijken gaf 0-2 in de 10e minuut!!!! Dit ging heel voortvarend zo, we zeiden tegen de meiden dat we nog maar 10 minuten onderweg waren, en er dus nog van alles mogelijk was in de nog vele resterende minuten voetbal. De meiden van WVV waren in deze fase van de wedstrijd de iets wat bovenliggende partij, de aanval werd vaak gezocht, maar grote kansen kwamen er niet. In een tegenaanval van de snel uitkomende meiden van Leeuwarder Zwaluwen over de linker flank, kwam er een voorzet waarop een inkomende speelster van Leeuwarder Zwaluwen de 1-2 kon binnen schieten. De meiden van WVV waren na deze aansluitingstreffer niet van slag, ze bleven lekker doorvoetballen, en er kwamen wat mogelijkheden. In de 35e minuut werd Lynn Hofstee met maar liefst 2 handen tegelijk gewoon even achterover gedrukt in het strafschop gebied, een penalty voor WVV dachten wij allemaal, maar de scheidsrechter vond dit een lichte duw!!!! ongelooflijk deze beslissing, was gewoon een 100% penalty , en konden de meiden uit Winschoten eventueel op een 1-3 voorsprong komen in Leeuwarden, wat op dat moment niet eens onverdiend was geweest. Maar het liep anders, direct na deze situatie kwamen de meiden van de Leeuwarder Zwaluwen er nog een keer uit, en via een schot vanaf de 16 meter knalde een speelster van Leeuwarder Zwaluwen de bal in de kruising 2-2!!! Dat ook nog, dus er zijn iets wat woorden gewisseld met de scheidsrechter, en floot hij maar voor de rust, de minuten van de 1e helft waren ook reeds gespeeld.
De 2e helft kwamen de meiden uit Leeuwarden beter tot de kleedkamer uit, ze hadden natuurlijk net voor rust een boost gekregen door nog de 2-2 te maken, en dat kon je zien, ze waren wat agressiever geworden, lieten de bal wat sneller rondgaan, en werden dreigender! In de 5e minuut na rust was het dan ook raak voor de meiden uit Leeuwarden 3-2.De meiden van WVV waren het even wat kwijt, en de meiden van de Leeuwarder Zwaluwen bleven in de hogere versnelling gaan, waarop een speelster van de Leeuwarder Zwaluwen  1 op een 1 kwam met onze keepster Bo, waarbij Bo deze schot keurige uit de benedenhoek wist te houden met een schitterende redding!!! In de 50e minuut was het Eloise Boer die een gele kaart ontving van de scheidsrechter, het was een overtreding van Eloise, maar zeker geen geel en een tijdstraf van 10 minuten!!dit was zeer overdreven van de deze scheidsrechter, het was in ieder geval niet onze vriend die man in het zwart, dat wisten we nu wel. Dus misten we Eloise achterin en moesten de meiden van WVV met 10 meiden verder voetballen, dit werd een zeer lastige klus wisten we met elkaar, maar de meiden van WVV lieten het er maar niet zo bij zitten, ze bleven in deze fase vechten voor elke bal, en kregen daardoor zelfs nog een mogelijkheid op de 3-3!!! Iris Niemeijer werd diep gestuurd en haar schot vanaf de 16 meter vloog net rakelings naast de goal van de Leeuwarder Zwaluwen!! De krachten van de meiden van WVV vloeiden naarmate de wedstrijd vorderde weg, en met 11 tegen 10  werd in de 58e minuut de  4-2 door de Leeuwarder Zwaluwen gemaakt. Nu werd het voor de meiden uit Winschoten een zeer lastige klus om hier eventueel nog 1 punt uit Leeuwarden mee te nemen. Eloise mocht er in 60e minuut er weer in, dus was het weer gewoon 11 tegen 11. In de 65e minuut was er een speelster van de Leeuwarder Zwaluwen die een identieke actie/overtreding had als Eloise, maar dit werd uiteraard niet bestraft met een gele kaart en een tijdstraf van 10 minuten, nee natuurlijk niet!!! Dat er veel kracht en energie werd gestoken in deze fase van de wedstrijd was nu ook aan de meiden van WVV  te zien, Hannah Niezen moest het veld verlaten in de 68e minuut door pijn klachten aan haar benen. In de 69e minuut was het dan de Leeuwarder Zwaluwen die de 5-2 maakten. Lotte Abee moest er in de 75e minuut ook nog vanaf wegens een scheenbeen blessure, dus moest Jocelyn Meijer er weer in, die er al ziek uit was gegaan in de 1e helft, en toch nog voor de laatste minuten weer in het veld stapte top hoor! De meiden moesten nog even volhouden, maar de krachten waren weg, en in de voorlaatste minuut maakte de meiden uit Leeuwarden de 6-2, dit was ook tevens de eindstand.
Jammer meiden, gevochten tot het einde met elkaar als team!! En zo verliezen van de nr2 van deze Hoofdklasse is helemaal niet erg.

Volgende week pakken we het gewoon weer op met elkaar met een thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum MO17-1 om 14.00 uur!!!