Terug naar Nieuws

WVV MO17 LAAT KOPLOPER BIBBEREN

De meiden van WVV MO17-1 moesten vandaag aantreden tegen de koploper en tevens de kampioenskandidaat in deze Hoofdklasse F.
We vertrokken om 13.50 uur vanuit Winschoten met een wat gehavende team, we konden net met 11 meiden richting Leeuwarden vertrekken. Door blessures, vakanties en werk konden we er vandaag helaas niet meer van maken vandaag, maar we hadden er geloof in, dat het ook met deze 11 meiden kon vandaag!!!
Afwezig waren vandaag, Loes Scholtens, Hannah Niezen, Jocelyn  Meijer blessures/werk, en Zoë, Lotte en lynn waren niet geheel fit, maar hebben toch alles gegeven deze wedstrijd top hoor meiden!! Verder had Mirlinde Vrieze zich weer aangeboden om vandaag te keepen, en moesten we noodgedwongen onze topscorer/spits Iris Niemeijer vandaag als laatste man laten fungeren, zowel Mirlinde op de goal en Iris als laatste man, hebben deze positie meer dan uitstekend ingevuld vandaag. De wedstrijd begon iets wat rommelig aan beide zijden, kansjes waren er over en weer, de teams tasten elkaar een beetje af in de begin fase. In de 7e minuut was het toch al raak voor de thuisclub, een harde afstandsschot begon te zwabberen, waarna de keepster van WVV hierop totaal kansloos was 1-0. Maar de meiden van WVV lieten zich net als altijd hierdoor niet van de wijs brengen, en gingen gewoon door met hun eigen spelletje, proberen druk naar voren te houden, en dat ging uitstekend, mooie combinaties en aanvallen werden er gecreëerd. Een keurige aanval via Zoë Goos, Bo Lourens en Lynn Hofstee werd nog maar net gekeerd door de keepster van Blauw Wit’34 ,waarna er een corner was voor WVV. Uit deze corner kwam de bal bij Florien Koning, die legde de bal keurig terug op Lynn Hofstee, die deze uitstekend in het hoekje schoot 1-1!! De meiden van WVV waren niets minder dan de koploper, ze speelden mooi combinatie voetbal, en er ontstonden wat kansjes voor Bo Lourens en Zoë Goos. Het spel ging wat een en weer, maar grote mogelijkheden kwamen er niet voor de beide teams. Totdat Iris Niemeijer in de laatste minuut van de 1e helft de bal achterin onderschepte ,en zo door het middenveld van Blauw Wit sneed ,en vanaf een metertje of 20 van de goal met een afstandsschot de 1-2 aantekende!!!
Dus gingen de meiden met een lekkere 1-2 voorsprong de rust in wat niet eens onverdiend was!!
In het begin van de tweede helft was Blauw Wit’34 iets fanatieker de kleedkamer uitgekomen, ze hadden 2 wissels doorgevoerd in hun voorhoede, en dat was ook wel te merken, ze hadden voorin nu enorm veel snelheid gekregen, waardoor ze binnen 5 minuten hun achterstand omzette naar een 3-2 voorsprong, door 2 voorzetten via de flanken, die keurig werden binnen geschoten. De meiden van WVV moesten even alles bijzetten hoe met deze snelheid voorin van de meiden uit Leeuwarden om te gaan, maar dat hebben ze na deze 5 minuten zeer goed weer opgepakt, achterin zaten Eloise Boer en Denise Boven als vleugelverdedigers er zeer goed bovenop, en werkte Ilse Garst en Iris Niemeijer zeer goed samen, en hielden alles keurig achterin gesloten ,en waar Mirlinde Vrieze weer goed stond te keepen ,en er dus niet veel gevaar meer kwam van Blauw Wit. De wedstrijd ging in de 2e helft wat gelijk op, met een paar mogelijkheden meer voor Blauw Wit’34, maar de meiden uit Winschoten kregen ook nog wat mogelijkheden op de gelijkmaker via Zoë Goos en Lotte Abee. De meiden op het middenveld van WVV Zoë Goos, Maud van Vondel, Florien Koning en Lotte Abee speelden ook een zeer goede wedstrijd!!! Blauw Wit’34 ging nog een 4 tal speelsters wisselen, zij hadden namelijk deze wedstrijd wel de beschikking over wat wissel speelsters, zij waren namelijk met 17 speelsters, maar ondanks dat zij al 6 wissels hadden doorgevoerd bleven de meiden van WVV met hun 11en zeer goed op de been, en gaven alles wat ze in zich hadden, en vochten nog als team met elkaar voor een gelijkspel, maar dat kwam er helaas niet meer van, waar dit gezien over de hele wedstrijd wel terecht was geweest, maar de meiden van WVV konden met opgeheven hoofd van het veld, en de supporters van Blauw Wit’34 zeiden nog, dat ze dit een knappe prestatie vonden van de meiden van WVV ,en dat hun ploeg Blauw Wit’34 met de hakken over de sloot zijn gekomen, en daardoor nog volop in de race zijn voor het kampioenschap, die ze het aankomend weekend in eigen hand kunnen behalen!!
Meiden dit was een meer dan uitstekende wedstrijd van jullie, inzet, strijd mooi combinatie voetbal, en vooral weer als team met elkaar gestreden!!!  Jullie waren stuk voor stuk allemaal geweldig aan het ballen!! Voorin met Lynn Hofstee en Bo Lourens ,op het middenveld met Maud van Vondel ,Zoë Goos ,Florien Koning en Lotte Abee, en achterin met Ilse Garst, Denise Boven, Eloise Boer en Iris Niemeijer, en met natuurlijk onze keepster Mirlinde Vrieze!!!
Aanstaande donderdag spelen we een uitwedstrijd om 19.30 uur tegen ST FC Burgum/Noordbergum MO17-1!!!