Terug naar Nieuws

WVV MO17 HOUDT DE PUNTEN IN DE PROVINCIE GRONINGEN

WVV M017-1 HOUDT BURGUM AF VAN DE KOPPOSITIE NA ZEGE

De meiden van Boelo Niemeijer en Peter Vrieze kregen vandaag bezoek van de Friese club Burgum. Dit team zou bij winst in Winschoten de koploper worden in de Hoofdklasse.Na twee prima trainingen hadden de meiden van de thuisploeg echter genoeg vertrouwen om deze partij tot een goed einde te brengen. 

Tijdens de warming-up viel het verschil in fysiek wel op. Echter is dat bij voetbal soms een voordeel, maar angst hoef je daarvoor niet te hebben. WVV speelde zelf met twee meiden van de MO15-1.Riva en Charissa mochten meespelen en beide meiden speelden een prima wedstrijd.Riva acteerde erg sterk als centrale middenveldster. 
De thuisploeg begon sterk en kwam  ook terecht op een 1-0 voorsprong. Iris Niemeijer maakte haar eerste van deze middag en daar zou het niet bij blijven. 
Na de eerste veertig minuten werd er namelijk gerust met een 2-2 tussenstand.
Twee defensieve fouten werden genadeloos afgestraft door de gasten, maar gelukkig kon Iris haar tweede treffer binnen schieten middels een toegekende strafschop door arbiter Hofstee.
Beide ploegen vertrokken daarna richting de kleedkamer voor thee en informatie. 

Na rust was WVV de betere ploeg en was het wachten op de derde treffer. Er ontstonden kansen, maar gescoord werd er niet. Alles en iedereen ging er dan ook vanuit dat het een remise zou worden tussen beide teams. Echter vlak voor tijd produceerde Iris haar derde en daarmee winnende treffer voor WVV. De meiden uit Burgum waren zichtbaar teleurgesteld. De meiden van WVV daarentegen hadden hier geen boodschap aan en vierden de drie punter zeer terecht. 

Meiden, ga zo door!