MO17
Terug naar Nieuws

WVV MO17-1 thuis langs FC Meppel/Alcides MO17-1

WVV MO 17-1 blijft meedoen in de top van de Hoofdklasse!!!

Vandaag stond de wedstrijd tegen ST FC Meppel/Alcides op het programma. Ondanks de vele regenbuien kon er gewoon goed gevoetbald worden op de velden bij WVV. ST FC Meppel/Alcides werd deze dag dan ook niet onderschat, en het zou geen gemakkelijke wedstrijd worden voor de meiden van WVV, want ST FC Meppel/Alcides is in de 1e fase van de Hoofdklasse geëindigd als de nummer 2!!

De wedstrijd stond vandaag onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter Albert Veldkamp, waardoor het een mooie aantrekkelijke spannende wedstrijd werd vandaag.
De aftrap was om 13.30 uur, WVV begon zoals vanouds direct weer met de drive naar voren, wat resulteerde in wat kleine mogelijkheden. Toen plots in de 6e minuut uit een tegenaanval over de rechterflank Meppel/Alcides de 0-1 binnenschoot!!
WVV werd iets minder in de loop van de 1e helft en Meppel/Alcides kwam wat meer aan de bal, en ze werden ook wat dreigender richting het doel van WVV, maar tot echt grote kansen kwamen beide ploegen nog niet. In de 25e minuut was het Iris Niemeijer die op een lange bal op de goalie van Meppel/Alcides afging, ze kwamen tegelijk bij de bal, waardoor de keepster deze bal goed kon blokken helaas. Maar in de 30e minuut was het de spits van WVV Loes Scholtens die de trekker overhield, en de gelijkmaker binnenschoot 1-1.

Dit was tevens ook de ruststand.

De 2e helft ging WVV na wat omzettingen even wat beter voetballen, de flanken werden weer meer benut, en de dreiging naar voren werd weer gemaakt met leuk en goed combinatievoetbal, waar WVV de betere combinerende ploeg was, was het ST FC Meppel/Alcides dat meer de fysieke strijd in huis had, maar de meiden van WVV wisten ook hiermee goed om te gaan, waarbij Hannah Niezen de leiding in de achterhoede weer goed onder controle had. In de 10e minuut van de tweede helft was het Iris Niemeijer die vanaf de linkerkant naar binnen dribbelde, waarna ze vanaf een metertje of 20 de bal achter de keepster van ST FC Meppel/Alcides knalde, en dus de 2-1 voorsprong voor de meiden van WVV!!

In deze fase van de wedstrijd werd de druk richting het doel van ST FC Meppel/Alcides verder opgevoerd, waarna na wat doelpogingen van de aanvallers van WVV nog niet de 3-1 kon worden gemaakt. Totdat er in de 30e minuut van de tweede helft een diepe bal werd gegeven op Iris Niemeijer, waarna de keepster van ST FC Meppel/Alcides door goed druk zetten van Iris de bal tegen de laatst genoemde aanschoot, en Iris Niemeijer de 3-1 kon binnen schieten, dit was een goede teamprestatie van elkaar , ze gaven deze fase van de wedstrijd werkelijk alles wat ze in zich hadden, en zodoende op een verdiende 3-1 voorsprong kwamen.
In de laatste 10 minuten ging ST FC Meppel/Alcides nog alles geven, ze gingen achterin 1 op 1 spelen, waardoor de meiden van WVV ook even moesten weten hoe hier mee om te gaan. De druk werd steeds wat meer en meer opgevoerd door de tegenstander uit Meppel, maar hierdoor ontstond er ook weer meer ruimte voor onze aanvallers, waarna aan de zijde van WVV Bo Lourens ( paal) Charissa Van der Veen (deze schot werd van de lijn gehaald) nog de 4-1 en 5-1 kon maken. De meiden van WVV bleven knokken tot het einde, en diep in de blessure tijd werd toch nog de 3-2 gemaakt door ST FC Meppel/Alcides, uit een corner viel de bal na een scrimmage voor de voeten van een speelster van ST FC Meppel/Alcides, waarbij ze deze bal simpel kon binnenwerken. Dit was tevens de laatste balcontact van ST FC Meppel/Alcides want de wedstrijd zat erop!!!

Meiden dit was een wedstrijd waarbij jullie met elkaar met veelal goed voetbal, en met een bak vol enorme werklust hebben gestreden voor deze 3 punten, en waarbij de aansluiting met de top in de Hoofdklasse er gewoon is, en we gaan door!!!!

Volgende week de topper uit tegen de koploper Roden MO 17-1 !!!!