Terug naar Nieuws

WVV MO15 TOONT KARAKTER EN PAKT PUNT

MO15 VECHT ZICH TERUG
Na een tweede fase zonder puntverlies hebben zijn de meiden van MO15 knap gepromoveerd naar de eerste klasse. Vorige week werd de eerste wedstrijd helaas afgelast, dus was vandaag de vuurdoop op het hogere niveau. Met slechts drie trainingen na de winterstop en een bijzonder zaalvoetbalseizoen hadden we geen idee waar we stonden.
Tegenstander van vandaag was Klazienaveen MO15 een team dat het seizoen was begonnen in de hoofdklasse en de tweede fase een prima middenmoter was in de eerste klasse.
Na een minuut stilte ivm overlijden van iemand bij Klazienaveen kon er worden begonnen aan de wedstrijd. Van begin af aan liepen de rood-zwarte meiden achter de feiten aan. Klazienaveen was feller en scherper, onze meiden zaten duidelijk nog in de “tweede-klasse-modus”.  Na ca. een kwartier spelen kwam Klazienaveen dan ook op voorsprong door een raar schot die  over Manouk heen dwarrelde 0-1. Heel af en toe kwamen onze meiden in de buurt van het doel van de tegenstander, maar echt gevaarlijk werden we helaas niet. Tien minuten voor rust werd het nog erger, Klazienaveen kwam op een 0-2 voorsprong. Na één van de spaarzame goede combinaties kwam Lieke prima door over de linkerkant, helaas ging haar schot net naast. Genoeg stof om te bespreken. Noa gaf één van haar befaamde donderspeeches waarmee iedereen weer op scherp stond.
Hoe anders was dan ook de tweede helft. Iedereen vocht voor elkaar en probeerde de combinatie te zoeken, zo werd Klazienaveen teruggedrongen en kreeg WVV de overhand. Na tien minuten in de tweede helft was het Charissa die Lieke wegstuurde, met een fabelachtig schot maakte Lieke de prachtige aansluitingstreffer 1-2. Dit gaf de meiden vleugels en er werd dan ook steeds beter gevoetbald. Een kwartier voor tijd zag Amy dat de keepster van Klazienaveen verkeerd stond opgesteld en met een bekeken afstandsschot profiteerde ze optimaal 2-2. 
Na deze gelijkmaker ging de strijd weer gelijk op. Onze meiden kregen op het laatst nog wel een kans op de overwinning maar helaas werd er gefloten voor buitenspel. Ook Klazienaveen kreeg nog enkele kansen maar het bleef uiteindelijk bij 2-2, gezien het spelbeeld een terechte uitslag.
Superknap hoe de meiden zich hebben herpakt de tweede helft….chapeau 💪🏻
#trotsetrainers