Terug naar Nieuws

WVV MO13 WINT UIT TEGEN ACHILLES MO13

MO-13 NEEMT IN KNOTSGEKKE WEDSTRIJD  DE 3 PUNTEN MEE NAAR HUIS!

Vandaag stond een belangrijke wedstrijd op het programma. Naar de uitslagen gekeken een waardige tegenstander. Wilden we mee blijven doen om de eerste plaats? Dan moest er gewonnen worden.
De eerste helft was het Achilles dat de overhand had. Ze combineerden net iets beter dan ons, waren overal net iets sneller bij en wisten elkaar beter te vinden dan WVV. Dit resulteerde dan ook al vroeg in de wedstrijd op een aantal kansjes voor Achilles. De schoten misten (gelukkig voor ons) iedere keer net wat kracht waardoor we goed uit konden verdedigen en het doel schoon konden houden. We maakten de ruimtes tussen de linies te groot waardoor de tegenstander makkelijk op onze helft de vrije man kon vinden. Na een goede combinatie van Achilles kwam de spits oog in oog te staan met onze keepster, deze faalde niet en legde hem keurig in de hoek. Vanaf de lijn werd geroepen dat we de koppies niet moesten laten hangen en dat we moesten laten zien wat we konden. Zo gezegd zo gedaan. Fien kreeg de bal vanaf het middenveld in de loop mee en kon alleen op de keeper af. Net als de spits van de tegenstander liet Fien deze kans niet onbenut en schoof hem keurig langs de keeper het doel in. 1 kans 1 goal, productief waren we dus wel. Met deze stand gingen we de rust in.

Met wat tactische aanpassingen en andere loopvormen begonnen de meiden aan de 2e helft. Vanaf het eerste moment was het spel volledig omgedraaid. We durfden te voetballen, hadden geluisterd naar de dingen die beter moesten en wonnen nagenoeg alle duels. Dit resulteerde in een snelle 1-2 van de voet van River. Vanaf een afstand kon river aanleggen voor een schot en door de snelheid van de bal kon de goalie van Achilles niet voorkomen dat de bal via haar handen in het doel verdween. Nu doordrukken dus, want 1-2 is niet genoeg. WVV bleef sterk aan de bal en kon veelal op de helft van de tegenstander voetballen. Al snel lag door een goede combinatie van River en Fien de bal voor de 3e keer in het doel. Maargoed dat we hadden gezegd door te willen drukken, want de tegenstander mocht richting het einde van de wedstrijd aanleggen voor een terechte penalty. Deze werd benut en zo werd het ineens weer spannend. Na een paar bijzondere beslissingen van de scheidsrechter moest WVV 5 minuten voetballen met 9 spelers. De meiden schrokken van wat er allemaal gebeurde, maar lieten zien een echt team te zijn en vochten voor iedere meter. Er werd goed gecoacht door de overgebleven spelers. Achilles wist ondanks het overtal niet meer gevaarlijk te worden voordat het laatste fluitsignaal klonk.

Wat zijn wij ontzettend trots op de meiden. Ze lieten weerbaarheid zien en trakteerde het publiek op een heerlijk pot vechtlust.


Goed gedaan!