Terug naar Nieuws

WVV MO13 verliest van sterk Heracliden MO13 maar verlaat met opgeheven hoofd het veld

Op de dag dat Sinterklaas ons Kikkerlandje binnen kwam varen, speelden de meiden van Wendy en Nicole hun competitiewedstrijdtegen het onbekende Heracliden MO13.

Wel vertelde voetbal.nl dat de gasten in hun eerste wedstrijd vierentwintig doelpunten wisten te produceren tegen DVC uit Appingedam. Vandaar dat vooraf een zware kluif werd verwacht.
Aangekomen op een prima bespeelbaar veld vijf startte scheidsrechter Gert Nieboer tegen twaalf uur de partij van vandaag.

WVV knokte de eerste helft vanaf minuut één. Echter een enorm verschil in fysiek zorgde ervoor dat roodzwart het wel erg moeilijk had. Heel lang wist het de tegenstander op 0-0 te houden, maar tien minuten voor rust was een hard schot onze keepster te machtig.

Beide ploegen gingen met deze stand richting de kleedkamer om zich op te warmen en te luisteren naar de aanwijzingen van de begeleiding.

Na rust was WVV weer strijdvaardig, maar kreeg het maar geen controle over de grote fysieke meiden van Heracliden. Aan de zijlijn genoot het publiek echter vol teugen van de tomeloze inzet van de Winschoter meisjes. Na een twintigtal minuten kreeg WVV een vrije trap op een meter of twintig van het doel van de tegenstander.
River nam plaats achter de bal en schoot de bal fantastisch binnen. Hierdoor raakten de bezoekers direct in paniek. De grote keeper van de eerste helft moest weer op doel vanwege een blessure. Uit één van de eerste de beste superlange uittrappen van de geblesseerde keepster ontstond een corner. Daaruit kreeg WVV in de slotminuut de zure 1-2 om de oren.

Natuurlijk heerste er teleurstelling bij de meiden, maar de complimenten en opbeurende woorden van leiding en supporters zorgden voor de lach.

Meiden, jullie mogen echt trots zijn op deze prestatie. Winnen hoort erbij en verliezen dus ook.

Vandaag hebben jullie een tegenstander laten zweten, waarvan nu al gezegd kan worden dat ze kampioen gaan worden.