Terug naar Nieuws

WVV JO9-1 RICHTING DE TITEL

WVV JO9-1 verslaat SPW en kan de titel ruiken

Aan het einde van de meivakantie stond de seizoenskraker tegen SPW op het programma. Ter voorbereiding hierop hadden de spelers elk zo hun eigen manier gevonden. Noël trainde met JO17 mee, maar anderen zochten hun wedstrijdvoorbereiding op het water. Sommigen als een diva op een cruiseschip, sommigen op een Venetiaanse Gondola en sommigen gewoon op een sup achter het huis.
Deze voorbereidingen op de belangrijke pot tegen SPW uit Stadskanaal bleken de boys geen windeieren te leggen. SPW startte sterk en WVV moest even wennen aan het tempo en de felheid, maar hield knap stand in het openingsoffensief van SPW. Vooral dankzij Giel die met een aantal goede reddingen voorkwam dat SPW binnen enkele minuten op voorsprong kwam. Als een Venetiaanse onderwaterinspecteur dook hij richting de palen om te voorkomen dat WVV schade opliep.
 Het waren suppers Wout en Matthijs die voor het eerste gevaar van WVV zorgden. Bij Wout werd de bal nog van de lijn gehaald maar Matthijs' schot belande in het doel! 1-0.
 Dit was tevens het startschot voor een doelpuntenregen in korte tijd. SPW maakte de 1-1 en ook de 1-2 en het publiek begon zich zorgen te maken.
Maar WVV liet het er niet bij zitten en trok een extra potje felheid open wat resulteerde in de 2-2 van Boaz en 3-2 van Jorrit. Helaas schoten de blauw-witten de 3-3 binnen vlak voor rust en was de stand terecht in evenwicht en moest een eventuele beslissing na de ranja vallen.
Die kwam er ook. Het was tweemaal Boaz die raak schoot: 5-3 en een gat was geslagen. Beide kanten, maar vooral SPW had pech met met hun schoten die vaak tegen de paal en lat belandden. Nogmaals een inzet van Wout werd op de lijn gekeerd. Althans, volgens de scheids. Het VAR-publiek dacht daar anders over. Ook Bradley had vandaag wat pech met zijn schoten -of naar eigen zeggen: 'nee hoor dat waren voorzetten'-. 
Na de 6-3 van Jorrit leek het verzet toch echt gebroken en was er een veilige marge. WVV gooide de wedstrijd op slot door enkele tactische wissels van trainers Dylan en Michiel. Extra verdediger erin maar ook het vroeg storen van de opbouw van SPW door Tom, maakte dat de aanvallers nauwelijks nog ballen kregen. Toch werd het nog even 6-4 maar Jorrit herstelde de marge vlug met een goal: 7-4. In een uiterste inspanning lukte het SPW nog om 7-5 te maken vlak voor het eind, maar iedereen wist dat dit niet meer mocht baten. Zo werd de eindstand bepaald.
Zonder puntverlies in deze fase gaan de boys richting de seizoensafsluiter van 2023-2024. Een hecht team dat werkt voor elkaar en met inzet aantoont van iedereen te kunnen winnen, zelfs van SPW die erg goede voetballers in de gelederen heeft. 
Nog één wedstrijd en dan wacht wellicht de beloning bij de Mac!