Terug naar Nieuws

WVV 023 SLUIT ENGELSE WEEK WINNEND AF EN STIJGT MET STIP

WVV 023 PAKT WEDEROM DRIE PUNTEN EN STIJGT MET STIP

De derde partij in vijf dagen voor de mannen van WVV 023 leidde richting Assen. Daar stond de nummer twee van de ranglijst ACV 023-2 op het competitieschema tijdens de Engelse week.

Het vorige duel tegen deze ploeg werd afgelopen november gestaakt wegens hevige sneeuwval. De Winschoters en Assenaren konden destijds met een 4-2 tussenstand de douche opzoeken. 
Enkele maanden later stonden beide team dus wederom tegenover elkaar. 
WVV miste in dit duel zijn vaste keeper. Cees was verhinderd, maar zijn plek werd ingenomen door 017 doelman Mick Bolhuis. Verder werd de ziekenboeg uitgebreid met aanvoerder Mathijs Kranenborg en spits Bo van Lent. Hopelijk zijn beide weer inzetbaar tijdens de halve finale van het bekertoernooi. 
Gelukkig waren Kay Gijsen, Emilio Elzinga  en Rick Eggens van de JO19 beschikbaar om met een viertienkoppige selectie richting Assen te rijden. 

Aangekomen in de Drentse provinciehoofdstad werd rustig omgekleed en gestart met een degelijke warming-up. 
Na een minuut stilte vanwege een sterfgeval bij de gastvereniging zou de wedstrijd normaliter beginnen, maar de leidsman miste een essentieel onderdeel van zijn uitrusting. De beste man was zijn fluitje vergeten. Nadat de fluit boven water was, kon er dan eindelijk worden gestart. 

Vanaf minuut één bleek dat ACV een prima ploeg was en WVV het eerst even lastig had. Na een tiental minuten had roodzwart de boel goed onder controle. In deze fase beloonde het zich ook met de 0-1. 
Eindstation Rick werd bereikt na een mooie voorbereiding via drie schakels. 

Daarna bleef het een wedstrijd waarbij ACV liet zien dat het goed kon voetballen, maar WVV bleef overeind . In de laatste fase van de eerste helft was het wederom Rick met een treffer. Dit keer op een echte spitsenmanier. Met de rug naar de goal werd de afmaker aangespeeld en kortdraaiend werd er scherp binnengewerkt. 
Zo werd er gerust met een 0-2 voorsprong en smaakte de thee in Assen prima. 
De aanwijzingen werden daarna besproken en vooral op het woord scherpte werd gehamerd. 

De tweede helft speelde WVV een bijna foutloze partij. Het combineerde sterk en stond als een echt team te spelen. Rick maakte na vijf minuten de 0-3 en daarmee zijn hattRICK. Daarna leek het een gelopen koers. 
Echter luttele minuten later kreeg roodzwart toch een tegentreffer te verwerken. In een duel, op twintig meter van het doel van WVV, zag de scheidsrechter een overtreding en gaf een vrije trap. Deze werd zeer netjes binnengewerkt en de gasten kregen hierdoor weer extra motivatie. WVV bleef echter rustig en had goed naar de adviezen geluisterd. Het speelde erg volwassen en speelde met het hoofd. Na tachtig minuten was de doelpuntenhonger nog niet gestild bij WVV. Met zijn vierde treffer zorgde Rick dat hij vandaag unaniem gekozen werd voor Man of the match.

Het slotakkoord was voor het team van ACV. Een defensieve fout werd afgestraft, maar was louter en alleen voor de statistieken. 
Hiermee komt de zware Engelse week ten einde voor de mannen van Bernd en Bert en kan het team alleen maar trots zijn op deze prestatie. 

Nu is het voorlopig herstellen en lekker blijven trainen. Vervolgens zal op de volgende reis richting Ten Post gaan. Over twee weken staat daar de halve finale van de beker op het programma tegen TEO 2. 

Boys, we maken er een heerlijk seizoen van. Het was vanavond weer genieten van jullie in het veld en in de kleedkamer. 
Kay, Rick, Ryan, Emilio, Thijmen en Mick worden bij deze hartelijk bedankt voor hun bijdrage. Ook een compliment voor Joost, Mathijs en Melle. De geblesseerde mannen waren weer van de partij om de ploeg te ondersteunen. 


Voor WVV speelden: Mick, Emilio, Elijah, Kay, Kevin, Luca,Jesper, Thijs, Niek  (c),Ryan, Zdeněk, Rohan,Thijmen en Rick