Terug naar Nieuws

WVV O23-1 verslaat Actief O23-1 en start de engelse week prima

WVV 023-1 BEGINT ENGELSE WEEK MET DRIE PUNTEN TEGEN ACTIEF 023-1

Onder heerlijke weersomstandigheden mocht WVV 023 vandaag richting Eelde/Paterswolde om te spelen tegen Actief 023-1.
Tegen kwart over tien verzamelde de ploeg van Martijn Drent zich op de parkeerplaats. Ook de geblesseerde Cees, Rob, Elijah en Mark waren mee als supporters en als gastspelers werden Tim, Chris, Jesse en Steffan verwelkomd.
Naeen rit van stief drie kwartiertjes kwam de ploeg aan het prachtige complex van Actief. Een prima veld en dus een heerlijke zonnetje zorgden voor prima ingrediënten om te voetballen. Het was alleen nog aan de jongens van WVV om deze omstandigheden om te zetten naar een positief resultaat.

De eerste helft liet WVV zien dat het een sterk team heeft. Het controleerde van de eerste minuut tegen de fysieke ploeg van Actief. De tegenstander werd op eigen helft vastgezet en kwam er niet aan te pas. WVV beloonde zich na twintig minuten spelen via een goal van opkomende back Zdeněk. Hij schoot lekker strak binnen en zette de Winschoters dus terecht op 0-1. Daarna zakte de ploeg terug qua niveau. Het was minder scherp en zag Actief twee keer voor keeper Tim verschijnen. Bekwaam redde de doelman. Echter na vijfendertig minuten wees de scheidsrechter richting de stip. De linksbuiten van Actief ging binnen de zestien naar de grond en kreeg als beloning een penalty. Zwaar gestraft, maar de bezoekende ploeg aanvaarde het. De strafschop werd goed binnengeknald en met deze stand werd de rust bereikt.

Na de thee was het een zeer vermakelijk duel voor de neutrale toeschouwer. Werkvoetbal van Actief en combinatievoetbal van WVV zorgden daarvoor. WVV kwam na tien minuten op 1-2. Het was Thijs die vanaf een meter of twintig doeltreffend afwerkte. Deze goal gaf WVV een goed gevoel en omdat kort daarna ook nog de 1-3 viel, dacht WVV dat het er al was. Chris was overigens verantwoordelijk voor de goal.

WVV ging in het laatste kwartier mee in het spel van de thuisclub. Uit de eerste de beste lange bal werd gevaar gesticht en werd het 2-3. Daarna was het in de laatste tien minuten pompen of verzuipen voor de roodwitten.
WVV bleef echter dapper overeind en wist de overwinning binnen te slepen.

Mannen, deel 1 van de Engelse week levert vandaag drie punten op.

Komende dinsdag staat de tweede match op het programma. De mannen van ACV 023-2 komen op bezoek.