Terug naar Nieuws

WVV O23-1 - ACV O23-2 gestaakt na hevige sneeuwval

Op deze steenkoude, maar droge dinsdagavond stond het competitieduel tegen ACV 023-2 op het wedstrijdschema.
Hettweede duel in de Engelse week kon gelukkig thuis in Winschoten worden afgewerkt. De voorspelling was namelijk dat er kans op sneeuw zo zijn. Echter om acht uur was er geen vlok aan de hemel te bekennen en gaf scheidsrechter Veldkamp het startsein van het duel tussen de Winschoters en Assenaren.

WVV miste in de aanloop naar het duel nog altijd zijn vaste doelman Cees Koning. Vandaag mocht Lars Jansen (JO19-1) plaats nemen onder de lat en beschikte de ploeg van Martijn Drent dus gelukkig over een sluitpost.
Verder was er ook een plek voor Ryan Gijsen in de basis. Deze speler zit in de herstelfase na zijn beenbreuk afgelopen seizoen.
WVV begon goed aan de partij. Het combineerde prima en ACV kreeg weinig vat op de roodzwarten. Toch lag de bal binnen vijf minuten in het Winschoter doel. Uit de eerste de beste aanval werd niet strak genoeg gedekt en kon de spits redelijk eenvoudig binnentikken.

PRIMA EERSTE HELFT
De ploeg van Drent liet daarna zien dat het met de mentaliteit en weerbaarheid wel goed zit. Het bleef goed spelen en zorgde met drie prima aanvallen voor een comfortabele voorsprong na vijfendertig minuten spelen. Joost Drenth, Rohan Algoe en Jesper Koning waren respectievelijk de doelpuntenmakers.
Echter was er één spelbreker deze avond en dat was toch de sneeuw.
Het was ondertussen namelijk hard gaan sneeuwen en het kunstgrasveld veranderde in een mum van tijd in een Kerstlandschap. (En dat nog voor Sinterklaas).

EEN CADEAUTJE
Over Sinterklaas gesproken. Een rustige terugspeelbal luidde, na veertig minuten, de aansluitingstreffer in voor de ploeg uit Assen. Iedereen verwachtte een voortzetting van deze terugspeelbal, maar dat ging even faliekant mis.
Hierdoor werd de stand weer spannend en was er nog vijf minuten te gaan tot de rust.
Luca Jager dacht hier anders over. Een prima voorzet werd door de aanvaller goed binnengewerkt en zo werd de rust bereikt met een 4-2 voorsprong.

GESTAAKT
Na vijfenveertig minuten floot scheidsrechter Veldkamp af en werd al snel duidelijk dat verder spelen geen optie meer was. Lijnen waren niet meer te zien en de veiligheid voor spelers, scheidsrechter en grensrechters kon niet worden gegarandeerd. Er zat vandaag dus niets anders op om het duel te staken.
Zo kwam er op deze dinsdagavond een abrupt einde aan een leuk en vermakelijk duel.
Donderdag wacht duel nummer drie van de Engelse week. Dan gaan Drents mannen naar Zuidlaren. De weersverwachting is echter niet al te rooskleurig.

Maar... we gaan het beleven!