Terug naar Nieuws

WINST VOOR WVV JO9-1

Op zaterdagochtend 27 januari stond na de afgelasting van vorige week de eerste wedstrijd van 2024 op het programma van JO9-1. Uit naar Gieten, echter bleef het droog. Maar niet qua doelpunten want er regenden maar liefst 10 in het netje in een spannende pot voetbal. De Zwart-roden wisten uiteindelijk de overwinning uit het vuur te slepen en de punten gingen mee naar Winschoten.
In de eerste minuut was het direct raak voor de thuispartij na een -zelfs voor Giel- onhoudbaar afstandsschot. De vingertoppen noch de lat konden voorkomen dat WVV snel tegen een 1-0 achterstand aankeek. Het signaal voor een spannende tweestrijd was daar.
Gelukkig wist Bradley na een dribbel van aanvoerder Wout over rechts, en een korte scrimmage voor het doel, de gelijkmaker te maken met een echte punter.
Niet veel later was het nogmaals Wout over de rechterflank met een lage voorzet op Jorrit die de boys met 2-1 op voorsprong brachten. 
Gieten deed wat terug met een intikker na een ongelukkig misverstand achterin: 2-2. Mede door puik keeperswerk van Giel hield WVV stand tegen de goed voetballende Gieters. 
Rust. De voetballers en toeschouwers mochten even opwarmen van de gure bries die ondanks het laaghangende zonnetje de vingertoppen gevoelloos maakten.
In de tweede helft was het WVV die feller uit de kleedkamer kwam dan Gieten en daardoor flink de druk opvoerde. Achterin was Noël het slot op de deur en voorin werd door Jorrit en Tom goed stoorwerk verricht. Gieten kwam maar sporadisch onder de druk uit. Boaz profiteerde en wist een bal op te pikken en te scoren met zijn favoriete linkerpoot: 3-2! 
Bijna werd het 3-3 nadat Gieten Giel wist te passeren maar Wout bracht redding op de doellijn.
WVV probeerde door te duwen en de voorsprong uit te breiden, maar schoten van Boaz en Matthijs raakten net niet doel.
Een oude voetbalwet trad in werking en helaas viel de goal aan de verkeerde kant: 3-3, hoewel discutabel na lichte hinder van Gieten bij een uittrap van Giel die aan de goal vooraf ging. De scheids vond het goed en helaas greep de VAR niet in door gebrek aan overtuigend beeldmateriaal.
Het spel ging vervolgens over en weer met kansen alom. Het publiek stond te springen van enthousiasme, of wellicht om warm te blijven.
Wederom Jorrit die WVV op voorsprong bracht na een dribbel van Bradley: 4-3 en het zag er goed uit! Vooral toen Tom het de opbouw van Gieten moeilijk maakte en Boaz bijna weer wist te scoren. Ook Jorrit had de beslissende treffer op de pantoffel maar wist de genadeklap niet uit te delen. 
Gieten hield hoop en het spel golfde heen en weer. Na een opportunistische alles-of-niets uitbraak van de thuisspelende partij en na mooi tikkie takkie voetbal verloor WVV voor de derde keer de voorsprong: 4-4! 
Het dreigde 2 minuten voor het eindsignaal op een puntendeling af te stevenen, waar Gieten vermoedelijk meer tevreden over zou zijn dan WVV. 
Echter kreeg Bradley het op de heupen en had het vizier tot tweemaal toe scherp en wist op vrijwel identieke wijze tweemaal de bal te scoren, in korte tijd. Eindstand 6-4!  Coaches Michiel en Dylan konden zowel hun hartslag, als aantal decibel tijdens het coachen, weer onder de 95 brengen. De terechte overwinning werd gevierd met een korte vreugdedans.