WVV MO13-1
Terug naar Nieuws

Vroege vogels van WVV MO13-1 goed wakker tegen Gorecht MO13-2 en pakken de volle winst in de stromende regen

Vanaf een droge parkeerplaats in Winschoten werd al heel vroeg koers gezet richting Haren op deze zaterdag. Daar stond namelijk de tweede wedstrijd van fase twee op het programma voor de meiden van WVV MO13-1.
 
Aangekomen op het sportcomplex zochten de ouders beschutting op in de kantine. Reden was een ontlading van regengod Pluvius.
Het team, vandaag onder leiding van Roy en Stefan, draaide op dat moment hun warming-up en tegen negen uur werd afgetrapt tegen de zwartwitten van Gorecht. De kleding van de meiden was op dat moment al doorweekt.
 
WVV liet echter vanaf minuut één zien dat het veel geleerd heeft in de afgelopen maanden. Druk vooruit, goed positioneren en een enorme dosis inzet waren te zien vanaf de zijlijn. De aanmoedigingen van het Winschoter publiek daarbij opgeteld, zorgden voor de dikverdiende drie punten die na zestig minuten werden behaald.
In de eerste helft werd de enige goal van de wedstrijd gemaakt door Quinty. Met haar rechterbeen schoot ze prima binnen. Leuk detail is dat ze de assist van haar zusje Zoë kreeg.
De overige speelsters zouden eigenlijk allemaal vermeld moeten worden omdat de roodzwarte ploeg echt als een team opereerde.
 
Na rust was niet alleen Gorecht een tegenstander, maar ook het drijfnatte WVV tenue was geen voordeel. Veel meiden hadden last van de kou, maar toch bleven ze strijden.
In het laatste gedeelte van de wedstrijd wilde Gorecht de gelijkmaker forceren. WVV liet op de dat moment zien dat het met de mentaliteit en weerbaarheid echt goed zit. Met vereende krachten werd geknokt tot het laatste fluitsignaal.
 
Ook de tweede wedstrijd werd dus in winst omgezet, maar veel belangrijker, het spelplezier spatte er vanaf. Kijk, en als plezier en prestatie hand in hand gaan, praten we over de juiste combinatie.
 
Nicole, Wendy, Roy en Stefan, ga lekker zo door met deze meidengroep.
 
●Bijzonderheid
Voor WVV was het de eerste wedstrijd op een groot veld met de reguliere afmetingen.