Terug naar Nieuws

VREEMDENLINGENLEGIOEN VAN FC ASSEN PAKT PUNT TEGEN WVV 023

Vandaag starten we het verslag met de felicitaties voor Rick, Henkjan en de spelers van WVV JO19-1.
Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de tweede divisie.

Maar nu weer terug naar WVV 023. Voor de mannen van Martijn Drent stond vandaag dus de competitiewedstrijdtegen FC Assen "023-2" op het programma.

Deze middag bleek Martijn echter zelf niet mee te kunnen en werd door een aantal spelers afgezegd vanwege een blessure.
Gelegenheidsduo Bernd en Bert werd gevraagd om de ploeg te begeleiden en zodoende werd er gewoon om kwart voor zeven richting Assen gekoerst. Daniël Hector van 019-1 was bereid om de selectie uit te breiden naar dertien spelers.

De eerste helft startte redelijk. FC Assen zakte erg ver terug en WVV probeerde via de zijkanten te spelen. Dat resulteerde in een aantal kansen, maar groot waren deze niet. WVV werd steeds slordiger in de passing en keuzes waren niet altijd verstandig. Toch kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een corner en hulp van een speler van FC Assen waren hiervoor verantwoordelijk. WVV bleef in de eerste helft veruit de betere ploeg, maar kwam door een eigen fout op 1-1. De Asser spits werd over het hoofd gezien en maakte dankbaar gebruik van deze buitenkans.
De tijd tikte ondertussen rustig door en beide ploegen mochten aan de thee met de 1-1 op het scorebord.

In de rust werd er even goed gepraat en snapten de spelers wel wat het probleem was. Bernd gaf de spelers hun aanwijzingen en paste zijn wissels toe en vol moed werd gestart aan de tweede vijfenveertig minuten.
De moed zakte WVV echter vlot in de schoenen. Een tegenstander die niet wilde voetballen, maar alles wegroeide, een scheidsrechter die steeds nadrukkelijker aanwezig begon te zijn, een tien-minuten-straf voor Cees wegens vermeend hands zorgden er mede voor dat WVV niet in een normaal ritme kon blijven spelen.
Uiteindelijk werd afgefloten met de 1-1 eindstand als resultaat. Het "vreemdelingenlegioen" uit Assen was blij en de teleurstelling was zichtbaar af te lezen van de gezichten aan Winschoter zijde.

Mannen, ook van deze wedstrijd hebben jullie als ploeg weer van geleerd, maar voor de toeschouwers was het vanavond geen pretje om naar te kijken.

Op naar zaterdag. Dan wordt er gestreden in de derde ronde van de beker. Oosterparkers is dan de tegenstander