Terug naar Nieuws

PUNT VOOR WVV MO15-1 IS DIK VERDIEND

DIK VERDIEND PUNT VOOR MO15

Met het 2-2 gelijkspel in het achterhoofd stond vandaag Nieuw Buinen MO15 op het programma. In de eerste fase hadden we hier reeds een thuiswedstrijd tegen gespeeld die met 3-0 was gewonnen, dus er was iets mogelijk vandaag. De meiden waren vandaag een heel stuk serieuzer dan vorige week, de koppies stonden de juiste kant op.
Op een slecht veld begonnen de meiden aan hun wedstrijd. In het begin ging de strijd over en weer, zonder echte kansen. Na een minuut of tien kreeg Nieuw Buinen een vrije trap halverwege onze helft . Via een combinatie en een redding van Manouk, scoorde Nieuw Buinen in de rebound, 1-0.  Eigenlijk hadden de rood-zwarten daarna hele tijd een veldoverwicht, maar kwamen we maar moeizaam in de buurt van het doel van Nieuw Buinen. Een aantal keren een hoekschop, maar daar kwam nauwelijks gevaar uit. Charissa kwam nog een aantal keren tot een schot, maar de afstand naar het doel was te groot om gevaarlijk te worden.

Ruststand 1-0 voor Nieuw Buinen.
I

n de rust werden de meiden weer op scherp gezet.
Ook de tweede helft had WVV het betere van het spel. Nieuw Buinen kwam nog maar sporadisch in de buurt van het doel van Manouk. Onze meiden werden sterker en sterker wat een goede kans opleverde voor Lieke. Helaas stond de keepster van Nieuw Buinen in de weg. Door het overwicht kon Esme ook wat meer risico’s nemen en met haar befaamde rushes zorgde ook zij voor gevaar. Maar nog altijd keek rood-zwart tegen een achterstand aan. Vijf minuten voor tijd kreeg Charissa de bal op de rand van het strafschopgebied. Met een prachtig schot werd de keepster eindelijk verslagen 1-1, dik verdiend. Helaas konden de meiden daarna niet nog een keer gevaarlijk worden, waardoor het bij een gelijkspel bleef. Op basis van het veldspel was een overwinning misschien wel verdiend, maar met deze late gelijkmaker was iedereen dik tevreden. Knap gedaan meiden, complimenten voor het spel en jullie doorzettingsvermogen.

#trotsetrainers