Terug naar Nieuws

NEDERLAAG MET PERSPECTIEF VOOR MO15-1

MO15 GAAT STRIJDEND TEN ONDER
Met twee gelijke spelen op zak kwam vandaag koploper FC Assen MO15-1 op bezoek in Winschoten. FC Assen heeft de eerste twee fases in de hoofdklasse gespeeld en had de beide voorgaande wedstrijden dik gewonnen, WVV was gewaarschuwd. 
Onze meiden hadden een goede voorbereiding achter de rug en waren klaar voor de strijd.
De eerste helft ging qua veldspel gelijk op, WVV deed zeker niet onder voor FC Assen en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit over de flanken. Lieke en Lotte kwamen er een aantal keren goed door over links en Vera ging een aantal keren een mooie combinatie aan met Charissa om vervolgens over rechts uit te breken. Afgezonderd van een aantal corners kwam het echter niet tot grote kansen.
Sterre gaf het goede voorbeeld voor wat betreft de inzet, keer op keer was zij haar tegenstander de baas. Eigenlijk hebben onze meiden de eerste helft geen kans weggegeven, een compliment voor het verdedigende werk.
Ruststand 0-0
De tweede helft nam FC Assen meer risico, men speelde achterin een-op-een, waardoor wij op het middenveld eigenlijk telkens een mannetje tekort kwamen. Door deze tactische keuze werden de tegenstanders ook gevaarlijker. De eerste paar schoten wist onze uitstekend keepende Manouk nog redding te brengen, maar na 10 minuten in de tweede helft wist FC Assen toch te scoren 0-1.
De rood-zwarten bleven knokken met elkaar, maar het was lastig om gevaarlijk te worden. Het spel speelde zich grotendeels op de helft van WVV af, zonder echte kansen voor beide partijen. FC Assen probeerde door te drukken, maar onze meiden bleven strijden voor iedere bal. Riva probeerde keer op keer een voetballende oplossing te vinden en onze vleugelspelers weg te sturen. Vlak voor tijd viel de bal eindelijk een keer goed waardoor Lieke alleen op de keeper af kon. Helaas stond de keepster van Assen goed opgesteld waardoor wij niet alsnog een puntje konden kapen.
Onze meiden hebben gestreden voor wat ze waard zijn en hebben tegen een hele goede ploeg prima tegenstand kunnen bieden.
Oprecht trots op jullie inzet, mentaliteit en spel vandaag meiden…

#trotsetrainers