Terug naar Nieuws

MO15 NEEMT REVANCHE

S

Eindelijk…na weken van afgelaste wedstrijden, waar andere teams wel mochten spelen ging onze wedstrijd vandaag wel door. Tegenstander van vandaag was HSC MO15, laat dat nou net de enige tegenstander zijn waar we dit seizoen van hadden verloren. Om nog een kans op promotie te maken deze fase moest er gewoonweg gewonnen worden vandaag. Aan de motivatie ontbrak het dan ook niet vanochtend. Om 11:15 klonk het eerste fluitsignaal en vanaf de eerste minuut warenonze meiden de bovenliggende partij. De eerste helft verliep echter zeer rommelig, hoewel WVV sterker was werd er niet goed gevoetbald. Een goed afstandsschot van Esme werd gepakt door de keepster van HSC. Bij een van de weinige goede aanvallen, een goede pass van achteruit die door Lieke werd voorgegeven op Charissa…helaas mikte onze spits de bal net over het doel.
Zo waren er nog een aantal individuele acties, maar de bal wilde er simpelweg niet in de eerste helft. HSC kreeg op twee hoekschoppen na geen enkele kans door onze solide verdediging.
Na een donderspeech van Noa in de kleedkamer leken de meiden klaar voor de tweede helft. Het was echter HSC die de tweede helft opportunistischer ging spelen en gevaarlijk voor het doel van Manouk kwamen. WVV hield echter stand, sterker nog na een goede combinatie door het midden van Riva met Charissa was het uiteindelijk Charissa die de verlossende 0-1 scoorde. HSC werd echter ook flink gevaarlijk, op een gegeven moment brak hun spits door, maar onze uitblinkende Manouk plukte de bal net op tijd voor haar voeten vandaan. Een kwartier voor tijd werd Lotte de linkerhoek ingestuurd, Lotte bleef rustig en vond Charissa die prima afrondde 0-2. WVV was al in de feeststemming, maar direct uit de aftrap was het HSC die wat terugdeed en Manouk kansloos liet 1-2.
Gelukkig was de roodzwarte brigade goed bij de les en bleven onze meiden voetballen. Na goed voorbereidend werk van Vera was het Charissa die haar derde van de dag liet aantekenen 1-3. Dit bleek genoeg om de overwinning over de streep te trekken.
Niet onze beste wedstrijd, maar wel een dik verdiende overwinning.
Gefeliciteerd meiden…