Terug naar Nieuws

MO15 BLIJFT ZONDER PUNTVERLIES

Na de prima overwinning van vorige week stond vandaag de derde (en helaas al weer de laatste) wedstrijd van deze fase op het programma.
Veendam 1894 MO15-3 was de tegenstander, een ploeg waar we in de eerste fase met 5-0 van gewonnen hadden. Er was nog een hele kleine kans om kampioen te worden in deze gekke fase waarin we amper hebben kunnen voetballen. Daarvoor moesten de meiden deze wedstrijd in ieder geval winnen.

Vanaf het begin waren de intenties van de meiden dan ook duidelijk, aanvalluhhhh.
Er werd prima gecombineerd op het middenveld, maar in het begin kwam het echter niet tot echte kansen.
WVV had zeker het betere van het spel, maar het duurde tot halverwege de eerste helft dat de score werd geopend.
Het was uiteindelijk Charissa die op aangeven van Lotte de 1-0 binnen schoot.
Kort daarop werd Lieke over de flank weggestuurd, waar ze vlak daarvoor nog de bal naast het doel schoot plaatste ze hem nu prima in de verre hoek. De keepster van Veendam was kansloos 2-0.

Onze meiden hadden een groot overwicht en gingen dan ook met een dik verdiende voorsprong de rust in.
Na de rust ging WVV verder waar ze gebleven waren, Lotte werd weggestuurd richting de cornervlag, gaf wederom een prima voorzet die door Charissa binnengetikt werd 3-0.

Met deze comfortabele voorsprong kon er naar harte lust gewisseld worden en hebben alle meiden (met uitzondering van onze foutloze Manouk) hun beurt gehad.
Natuurlijk hadden al deze wissels invloed op het veldspel, maar dat mocht de pret niet drukken. Een afgekeurde goal van Lieke (randje buitenspel) en een gestopte penalty van Charissa zorgden er voor dat 3-0 uiteindelijk ook de eindstand was. Door de hele wedstrijd te domineren werd eigenlijk geen kans weggegeven aan de meiden uit Veendam en zo werd wederom een prima overwinning geboekt.
Wanneer Muntendam vandaag weet te winnen van NEC Delfzijl dan hebben de meiden de titel binnen gehaald. Nog eventjes afwachten dus.

Na de wedstrijd hebben we de eerste helft van dit seizoen gezellig met elkaar afgesloten onder het genot van warme chocolademelk met slagroom. Laat de volgende fase maar komen…
Gefeliciteerd meiden