Terug naar Nieuws

OVERTUIGENDE WINST VOOR MO15

OVERTUIGENDE WINST VOOR MO15

Met de voorjaarsvakantie achter de rug werd er vandaag weer gevoetbald. Vlak voor de vakantie werd nipt verloren van FC Assen MO15-1, vandaag stond de medekoploper VV Noordscheschut MO15 op het programma. Onze tegenstander van vandaag was nog ongeslagen de fase en kampioen in de eerste klasse in de vorige fase, WVV was gewaarschuwd dus.
De meiden hadden goed opgelet tijdens de wedstrijdbespreking en stonden volledig gefocust op het veld. Vanaf de eerste minuut zaten ze er boven op en gaven Noordscheschut geen ruimte om in hun spel te komen. Op het middenveld werd keer op keer de bal veroverd en met goed verzorgd positiespel konden onze meiden al een aantal keren gevaarlijk worden. Doelpunten bleven echter uit in de beginfase. Na een kwartier spelen wist speelde Riva de bal op Charissa die vervolgens alleen voor de keeper stond, met een bekeken schuiver kwam WVV op voorsprong 0-1. De rood-zwarte brigade ging door na deze verdiende voorsprong. Achterin gaf de verdediging geen kans weg, op het middenveld werd goed gecombineerd en voorin waren onze meiden telkens gevaarlijk. Dit overwicht werd beloond, na 25 minuten kwam Charissa in balbezit na een combinatie met Lotte en Liselot, Charissa haalde goed uit en schoot de bal over de keeper van Noordscheschut 0-2.
Vlak voor rust was het wederom Charissa die met een bekeken schot de keepster van Noordscheschut voor de derde keer verschalkte 0-3. Na een uitstekende eerste helft ging we hiermee de rust in.

De tweede helft was nog maar nauwelijks van start of Charissa wist alweer te scoren, op aangeven van Lotte…0-4.
Noordscheschut kwam sterker de kleedkamer uit dan dat ze er in waren gegaan en werden dreigender. Mede door alle wissels aan WVV zijde was de organisatie eventjes wat minder, daarnaast begon Noordscheschut vaker te schieten op doel. Na een aantal reddingen van Manouk viel helaas een kwartier voor tijd de 1-4 na één afstandsschot. Onze meiden lieten zich echter van hun beste kant zien en wisten binnen vijf minuten alle hoop van de tegenstander de kop in te drukken. Na een uitbraak over rechts had de goed spelende Riva oog voor de vrijstaande Lieke die de 1-5 binnen kon tikken.
Het restant van de wedstrijd werd prima uitgespeeld, een schot van Amy werd helaas gered door de keepster, achterin kwam WVV niet meer in gevaar.

Zo gingen onze meiden met een niet verwachte, maar dik verdiende overwinning weer terug naar Winschoten.
Meiden, dit was misschien wel jullie allerbeste wedstrijd van het seizoen tot op heden, wij hebben genoten…
#trotsetrainers