Terug naar Nieuws

WVV 023 WURGT ZICH NAAR  ZEGE OP GORREDIJK 023

WVV 023 WURGT ZICH NAAR  ZEGE OP GORREDIJK 023

Een zonovergoten WVV complex was vandaag het strijdtoneel waar het nieuwe begeleidingsduo Van Bolhuis en Koning mocht beginnen aan de klus WVV 023. 
Na het vertrek van trainer Martijn Drent zal het duo de begeleiding op de zaterdag zo goed mogelijk proberen op te pakken. 
In de aanloop naar hun eerste duel kregen de roodzwarte begeleiders te maken met een tweetal afzeggingen. Mamo Lokman is gestopt vanwege werkzaamheden en Thijs was vandaag verhinderd. 
Met de hulp van Milan, Chris, Arjen en Diego (019 en 017) beschikte de thuisclub over prima vervangers en stond er op papier dus een prima selectie. 

De eerste helft liet ook zien dat WVV de veel betere ploeg was. Echter is voetbal een spel waarbij gescoord moet worden en als je dat niet doet, blijft een tegenstander in de wedstrijd. Dat het na vijfenveertig maar 1-0 stond, had de thuisploeg dus volledig aan zichzelf te danken. Elijah dacht daar anders over.
Hij scoorde wel en zo gingen beide teams aan de thee.

In de rust was iedereen er van overtuigd dat Gorredijk de onderliggende partij was en het in de tweede helft wel goed zou komen. Trainer Bernd temperde deze stemming en hield de mannen even de spreekwoordelijke spiegel voor. 

Na een stief kwartier kwam scheidsrechter Wouter van Riet de beide ploegen halen voor de tweede helft. 
WVV bleef in de tweede helft de betere, maar afronden bleek ook nu het manco van de dag. 
Rond de zeventigste startten de bezoekers een klein offensief. Gorredijk kwam  vaker op de Winschoter helft en uit hun eerste corner kreeg WVV zomaar de 1-1 om de oren. Volledig tegen de verhouding, maar daar maalde niemand om bij de bezoekers. 
WVV schrok wakker en probeerde zich snel te herstellen. Dat lukte deels, maar achtereenvolgens waren Mathijs, Jesper, Joost en Luca dicht bij de tweede treffer, maar zagen de bal niet over de doellijn verdwijnen. 
Vlak voor het einde van de partij werd via de rechterkant een bal in de zestien gepompt. In de scrimmage die ontstond werd middenvelder Joost onregelmentair gestopt door een speler van Gorredijk. De penalty werd goed binnengeknald door Niek en zorgde er uiteindelijk dus voor dat de punten in Winschoten bleven. 

Kortom, een draak van een wedstrijd, maar wel de volle buit. Tja, het resultaat vergoedde vandaag dus veel. 

Bij deze nogmaals dank aan onze gastspelers en scheidsrechter Wouter van Riet. Ook Mart Smits krijgt een terechte pluim voor het vlaggen tijdens deze wedstrijd. 

Voor WVV speelden:
Cees (k), Elijah, Mathijs (c),Kevin,Luca, Joost,Jesper, Niek, Zdeněk, Chris, Milan, Arjen en Diego