Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Corona nieuws

Update Coronamaatregelen

Gepubliceerd op:
Update Coronamaatregelen

Waar we afgelopen week zelf al met een nieuwe set aan maatregelen kwamen vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in ons land, heeft onze overheid op advies van het RIVM de teugels ook weer strakker aangetrokken. Afgelopen dinsdag zijn er, ook voor de sportsector, nieuwe maatregelen afgekondigd. Dit heeft ertoe geleid dat er ook bij WVV weer veranderingen plaats vinden in hoe de zaken op trainings- en wedstrijddagen verlopen.

Met ingang van afgelopen dinsdag 18.00 is publiek gedurende 3 weken lang niet welkom en ook de kantine zal deze periode de deuren gesloten houden. Dit om er voor te zorgen dat er omtrent wedstrijden op de vele sportparken in Nederland geen grote groepen mensen bijeenkomen. Organisatorisch is het voor WVV een grote uitdaging om dit in goede banen te leiden en wij hopen dan ook op een ieders begrip en vooral medewerking.

Ouders die naar de thuiswedstrijden en/of trainingen van hun kind willen komen kijken zijn dus niet welkom. Voor uitwedstrijden gelden de regels van de vereniging waar een bezoek aan wordt gebracht, elk team zorgt er zelf voor dat ze op de hoogte zijn van de daar geldende regels. Chauffeurs worden bij uitwedstrijden gerekend tot de wedstrijdbegeleiding, elke club bepaald echter zelf hoeveel chauffeurs/begeleiders ze per team toe laten. Teams die een bezoek brengen aan WVV mogen met maximaal 10 personen begeleiding het sportpark van WVV betreden, dit aantal is inclusief chauffeurs. Voor teams van WVV geldt dat de huidige teambegeleiding leidend is, dit mag niet zonder overleg gewijzigd worden!

Ouders mogen dus ook NIET aanwezig zijn bij de trainingen. Mocht u uw kind naar de training brengen, zet deze dan af en kom hem/haar later weer ophalen of wacht buiten het hek. Voor de O8-afdeling geldt dat ouders zich bij de trainer/coördinator Marcel Kruize per app aan mogen melden als begeleider. Per training/wedstrijd is er ruimte voor 5 extra begeleiders naast de trainers van WVV. Voor de ouders die zich aanmelden als extra begeleiding geldt dat ze hun naam en e-mailadres achter zullen moeten laten in het kader van bron- en contactonderzoek. Deze gegevens worden conform de AVG-wetgeving na twee weken vernietigd.

Trainers/leiders en spelers van bezoekende én thuisspelende teams hoeven zich bij binnenkomst niet te registreren, hetzelfde geldt voor officials. De gegevens van deze personen zijn te achterhalen via Sportlink Club, waardoor registratie overbodig is.  Ouders die dienst doen als chauffeur en daardoor behoren tot de begeleiding van een team dienen wel hun gegevens achter te laten! Dit kan middels het invullen van de registratieformulieren die in het kassahok liggen.

Elke zaterdag zullen er corona-coordinatoren aangesteld worden welke verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de regels. Ook het wedstrijdsecretariaat zal aanwezig zijn voor het ontvangen van scheidsrechters en trainers/leiders. Daarnaast is er kantinepersoneel aanwezig om zorg te dragen voor thee/ranja in de rust. Dit kan afgehaald worden bij de kantine.

Verder geldt nog steeds dat er t/m de O17 geen kleedkamers toegewezen worden, thuis omkleden is het devies. Aangezien er voor gezorgd moet worden dat de tijd die men doorbrengt op ons sportpark zo kort mogelijk is, zullen teams niet eerder dan 1 uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig mogen zijn. Aangezien omkleden voor de meeste teams niet nodig is, is dit ruim voldoende voor een gedegen voorbereiding. Eenmaal aangekomen op het sportpark wordt iedereen gesommeerd direct door te lopen naar de toegewezen kleedkamer of naar de tenten. Daar kan dan de bespreking gedaan worden, waarna er begonnen kan worden met een warming-up. Blijf dus niet hangen voor de kantine of bij andere velden, je staat dan te boek als toeschouwer en bent in overtreding! Ook na de wedstrijd gaat iedereen zo snel mogelijk weer naar huis.

Voor trainingsavonden is besloten dat de kleedkamers voor alle teams gesloten worden. We gaan daarin dus terug naar de situatie zoals deze gedurende de zomer was. Bij trainingen is het voor geen enkel team mogelijk om gebruik te maken van de kleedkamers en douches, houd daar rekening mee. Ook is het niet toegestaan om na de training te blijven hangen, ga na afloop van je sportactiviteit direct weer naar huis.

Bovenstaande is een greep uit de uitgebreide set aan maatregelen die gelden vanuit het meest actuele coronaprotocol van WVV. Dat document is ook op deze pagina terug te vinden, daarin kunt u alles nog eens rustig teruglezen.

Ook wij hopen dat we zo gauw mogelijk alle maatregelen vaarwel kunnen zeggen, dat we zo snel mogelijk weer over het ‘oude normaal’ kunnen spreken en dat we zo weer optimaal kunnen genieten van het mooiste spelletje wat er is. Voor nu geldt echter dat we moeten roeien met de riemen die we hebben. Als we dat met zijn allen doen, wordt dat roeien voor iedereen een stuk lichter. Dank voor jullie begrip en medewerking!

 

Bestuur WVV

Foto's

Downloads

Bekijk ook

Update Coronamaatregelen 15-12

Update Coronamaatregelen 15-12

Met ingang van 15 december 00.00 uur gelden er in ons land weer nieuwe, scherpere coronamaatregelen. Dit heeft wederom gevolgen voor de wijze waarop activiteiten bij WVV georganiseerd worden. Op deze pagina is de meest recente versie van het coronaprotocol bij WVV terug te vinden. De aankomende weken zullen er nog steeds geen officiële wedstrijden plaatsvinden en is trainen voor de senioren in zeer beperkte vorm toegestaan. Voor de jeugd (t/m O17) is trainen wel gewoon toegestaan in de vorm zoals deze al was.
 
Update Coronamaatregelen 4-11

Update Coronamaatregelen 4-11

Met ingang van afgelopen woensdagavond 22.00 uur gelden er in ons land weer nieuwe, scherpere coronamaatregelen. Dit heeft wederom gevolgen voor de wijze waarop activiteiten bij WVV georganiseerd worden. Op deze pagina is de meest recente versie van het coronaprotocol bij WVV terug te vinden. De aankomende weken zullen er nog steeds geen officiële wedstrijden plaatsvinden en is trainen voor de senioren in zeer beperkte vorm toegestaan. Voor de jeugd (t/m O19) is trainen wel gewoon toegestaan in de vorm zoals deze al was.
 
Update Coronamaatregelen 14-10

Update Coronamaatregelen 14-10

Met ingang van afgelopen dinsdagavond 22.00 uur gelden er in ons land weer nieuwe, scherpere coronamaatregelen. Dit heeft wederom gevolgen voor de wijze waarop activiteiten bij WVV georganiseerd worden. Op deze pagina is de meest recente versie van het coronaprotocol bij WVV terug te vinden. De aankomende 4 weken zullen er geen officiële wedstrijden plaatsvinden en is trainen voor de senioren in zeer beperkte vorm toegestaan. Voor de jeugd (t/m O19) is trainen wel gewoon toegestaan en WVV heeft dan ook besloten om daar vol op in te zetten.