Volg ons:

Terug naar Het laatste nieuws

ZATERDAG 4 DOET GOEDE ZAKEN TEGEN HS'88 4

Gepubliceerd op:
ZATERDAG 4  DOET GOEDE ZAKEN TEGEN HS'88 4

 PLINSINGA MAAKT WERELDGOAL, MAAR SPEELT ONDER ZIJN NIVEAU

Vanmiddag moest ik even terug denken aan 25 juni 1988 en 24 mei 1995. Nederland won in ’88 met soms weergaloos voetbal het EK en in 1995 won AJAX de championsleaguefinale van AC Milan met 1-0. Wie herinnert zich de doelpunten van Van Basten en Kluivert zich niet..

 
Terug naar 28 januari 2023.
 
WVV 4 (nr 3 ) speelde vandaag tegen de nummer 1 van de ranglijst HS’88. Een echte topper.
HS, een mengeling van oudere, ervaren spelers en jongere jongens, eigenlijk net zo als het Winschoter 4e elftal.
Scheidsrechter Albert Veldkamp liet om exact 14:26 uur de wedstrijd beginnen.
 
Na 2 minuten lag er al een bal in het netje van HS. Een lepe loeier van Dennis Huizinga geraakte tussen de laatste man en de keeper van HS. Een en al twijfel, behalve bij een lange Winschoter. De 2,12m lange Adolf Tuin kwam met het hoofd tussenbeide en wist feilloos het net te vinden.
WVV was de baas op het veld. De koploper werd het nakijken gegeven.
Waren alle Roodzwarten in topvorm? Nee, zeker niet. Maar het collectief onder aanvoering van Johan Bijmolt was te sterk voor de tegenstander.
 
Halverwege de 1e helft was het de goedlachse Scheemter zelf die voor de 2-0 zorgde. (Er moet even worden vermeld dat hij voor deze actie niet of nauwelijks een bal goed had geraakt). Het doelpunt was werkelijk prachtig. Aan de rechterkant van het veld passeerde hij 2 paarshemden, op weg naar het midden van het 16 metergebied kapte hij 2 tegenstanders uit en met zijn sterke rechtervoet liet hij de bal in de rechterbovenhoek, achter de kansloze keeper, belanden. Een juweeltje.
Arjan AB zorgde even voor rust voor de belangrijke 3-0 voorsprong. Geklungel in de HS verdediging. AB was er als de kippen bij en toktok hij scoorde bekeken.
 
Na de thee controleerde en heerste WVV. Kansen werden niet weggegeven. En, de paar kansen die WVV kreeg konden niet worden omgezet tot doelpunten.
 
Eindstand: een dik verdiende 3-0
 
WVV is nu ranglijstaanvoerder.
 
Man of the match: Jesse Jansma op de voet gevolgd door Dennis Huizinga
 
G.T.

EINDE SEIZOEN WVV ZONDAG 1  NA NEDERLAAG IN HET ZUIDEN VAN HET LAND

EINDE SEIZOEN WVV ZONDAG 1 NA NEDERLAAG IN HET ZUIDEN VAN HET LAND

  WVV IS UITGESCHAKELD IN DE NACOMPETITIE   Het eerste elftal van WVV is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. Hierdoor stopt de route richting de 4e divisie. In de wedstrijden tegen EFC uit Eersel…