CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Zaterdag 3

WVVZAT3 - DE WEEK SAMENGEVAT VAN HET DERDE

Gepubliceerd op:
WVVZAT3 - DE WEEK SAMENGEVAT VAN HET DERDE

De laatste tijd speelt het team van speler/manager Mark Plinsinga zoveel wedstrijden dat er voor gekozen is om de verslagen te koppelen.

Zaterdag 28 april  Wagenborger Boys 3 - WVV 3

De nederlaag tegen VVS 4 afgelopen dinsdag werd vandaag op eenvoudige manier weggespoeld door het team van speler/manager Mark Plinsinga. Op een perfecte grasmat in het pittoreske Wagenborgen werd een 1-8 eindstand genoteerd door een uitstekende leidsman. De van een blessure teruggekeerde Akker liet zijn linkerbeen weer ouderwets spreken en was met vijf treffers groot aandeelhouder in de Winschoter treffers. De overige goals werden verdeeld over Appie Veldkamp, Plinsinga en Koning. Waarbij de aantekening dat de goal van Albert een beauty was. Met een heerlijke stift werd zijn treffer gebombardeerd tot goal van de wedstrijd.

WVV moest met een gehavend elftal richting Wagenborgen. Blessures, een cursus, steenpuisten op de derrière en overige redenen zorgden ervoor dat speler/manager Mark Plinsinga alle verlofaanvragen voor dit weekend afgelopen vrijdag introk. Zo moesten Garst, Koning toch acte de présence geven. De blessures van Mein en Akker zouden tijdens de wedstrijd worden beoordeeld en voor de zekerheid had zelfs Gertje Tuinstra zijn tas meegenomen. Met vijftien spelers, inclusief Pheiffer, die als vanouds de vlag hanteerde, werd begonnen aan de wedstrijd. Al snel bleek dat de Winschoters elkaar makkelijk vonden en er fraaie combinaties ontstonden. Na het eerste kwartier was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Met twee treffers van Akker en één doelpunt van Plinsinga was het verschil al gemaakt en was de vraag of WVV bleef voetballen. Dat laatste was niet het geval. Vaak voor eigen succes, de drukte in en niet scherp voor de goal zorgde voor de ruststand van 0-3.

In de rust hadden de spelers en staf ook door dat er meer gecombineerd moest worden. De wissels werden ingebracht.

De tweede helft speelde WVV wederom matig, maar bleef het wel gevaarlijk. Akker maakte er nog drie en Albert spoelde, middels een heerlijk lob, het matige spel weg. De achtste treffer werd door Koning binnengeschoten. Een assist van Akker werd hard onderkant lat binnen gewerkt. Inmiddels kreeg ook Deddy zijn minuten. Daarin werd de oude grijze Geitebreier bijna doormidden gezaagd door de doelman van Wagenborgen en wist hij een bal op de doellijn even verkeerd te raken en daardoor een doelschop werd. Na precies negentig minuten vond de uitstekende leidsman het wel welletjes en blies voor het einde van deze partij.

Wagenborgen was vandaag meerdere maatjes te klein voor ons, maar de thuisploeg toonde zich een ware Kelderklasser. Uiterst sportief en met fraaie en humoristische opmerkingen bleef deze ploeg voetballen ondanks de 1-8 nederlaag. Ja ja.. ook de thuisclub wist een treffer te produceren. Laten we het erop houden dat deze treffer niet had gehoeven.

Stand Gouden Engel Wubs Stevel

1. Ernst Jan Piëst 6.34

2. Peter Garst 6.33

3. Harry Mein 6.32

Dinsdag 1mei  WVV 3 - Glimmen 3

Het slot van deze competitie nadert zijn ontknoping. Langzamerhand beginnen de mannen van speler/manager Mark Plinsinga de pijntjes te voelen van het overvolle programma tijdens de zogenaamde Engelse weken. De eerste blessures dienden zich vanavond aan en dat het qua bivakkeren op de arbeidsmarkt ook goed zit bij het derde, blijkt uit het niet mee kunnen doen van meerdere spelers. Toch toverde de goedlachse leider weer een representatief elftal uit de grote hoed en lag het strijdplan keurig klaar in kleedkamer vier. De eindverantwoordelijke had zichzelf een plek op de goal toebedacht en zette verder de poppetjes op de juiste plekken. De wedstrijd stond onder leiding van Thomas Haan en bij deze kan ik verklappen dat deze een foutloze partij afleverde in een draak van een partij. Was het dan zo matig? Ja, dat was het! De eerste helft verliep de balcirculatie op het niveau van een fles schenkstroop en creëerde het derde te weinig uitgespeelde kansen. Het kwam door Paul Jager op een 1-0, maar deze kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. De bank veerde op van dit moment, maar in plaats van een ontbranding van het duel, doofde het snel weer in een waakvlam. Vlak voor rust had WVV toch een ruimere marge kunnen nemen. Een uitstekende voorzet van Markslag werd door spits Harkema niet tot goal geproduceerd. De uitblinker van doordeweekse wedstrijden en verdienstelijk tassenverkoper wist zijn voet niet goed achter de bal te krijgen. Kort daarna hield scheidsrechter Haan het voorgezien en blies voor de rust.

Tijdens de rust werd de plek in de goal overgenomen door Bert Koning en de speler/manager positioneerde zichzelf in de punt van de aanval. Verder kwam Arjan Ab binnen de lijnen. In het gesprek inclusief het heerlijke bakje thee werd overlegd hoe verder te gaan. Meer combineren, wat meer rust in de passing en overige zinloze kreten werden her en der uitgesproken. "Gewoon voetballen, komt goud!", waren de laatste woorden van Harry Mein bij het verlaten van het kleedlokaal. Harkema hoorde buiten nog even dat de tweede helft een plek op de bank zijn lot was en bij deze kan ik zeggen dat hij deze maatregel aanvaarde, maar toch teleurgesteld was.

De tweede helft startte WVV iets beter. Het combineerde wat meer, kwam vaker bij de keeper van Glimmen en wist de bal voorin beter vast te houden. Dit resulteerde erin dat binnen het kwartier de wedstrijd gelopen was. Met een strak schot van Plinsinga zelf, werd de stand verdubbeld en kort daarna werd de treffer van partij gemaakt. Een strakke voorzet van AB werd steenhard en binnenkant paal ingekopt door Eddie Sillius. Deze treffer deed de complete bank applaudisseren en dat was meer dan terecht. De vierde treffer kwam weer op naam van de speler/manager. Met een vrijstaande Gert Tuinstra op de vijf meter, liet de egocentrische spits zien dat doelpunten maken zijn alles is. In het laatste gedeelte kwam ook Pheiffer nog binnen de lijnen en zowaar kreeg hij wederom een kans. Na afgelopen zaterdag een niet te missen bal te hebben gemist, was het nu wederom een niet zelfzuchtige Tuinstra die Pheiffer wilde laten renderen. Maar helaas was de verdediger in het rood iets te snel en werd hem vrij éénvoudig de bal ontfutseld. De eretreffer mocht worden gemaakt door de gasten uit Glimmen. Na een klutsbal, waarbij de spits van Glimmen dacht dat hij geraakt werd, kreeg de thuisclub een corner te verwerken. Deze belandde voor de voeten van de look-a-like van Freddy "Frikandel" de Grooth. Deze stuurde met een heerlijke kapbeweging "Hansie HansieHans Korte compleet het bos in en kon zodoende de 4-1 binnen prikken. Kort daarna klonk het eindsignaal en werden vriendschappelijk de handen geschud.

Was het goed? Nee, dat was het niet. Leverde het drie punten op? Ja, dat was het geval. Conclusie: Niet zeuren, zo doorgaan!

Er zijn vanavond weer foto's gemaakt door Tina van der Veen. Deze zijn geplaatst  op onze FB pagina.

Tina, heel erg bedankt!

Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Nieuwolda.

Stand Gouden Engel Wubs Stevel:

1. Peter Garst  6.35

2. Arjan Ab     6.33

3. Eddie Sillius  6.32

DE GOUDEN ENGEL WUBS STEVEL EN DE TOE TOE MELLEMA AWARD

Wie pakt dit seizoen overigens de Gouden Engel Wubs Stevel? Nog een aantal duels te gaan in de Kelderklasse en dan kan de balans worden opgemaakt. Nadat Harry Mein de eerste editie wist te winnen, volgde er tot dusver geen tweede uitreiking van deze prestigieuze prijs.

Afgelopen seizoen mochten ook meerdere doelmannen hun kunsten vertonen in het derde. Voor deze categorie is de TOETOE Mellema prijs in het leven geroepen.

De keuze van de Gouden Engel Wubs Stevel wordt bepaald door een groep wijze mannen, die het complete seizoen een ranglijst bijhielden en natuurlijk de trouwe zaterdag 3 supporters. Bij deze vraag ik aan hun om een top 3 samen te stellen (liefst met motivatie) en deze via onze Facebookpagina (WVV Zaterdag 3) toe te voegen.

Bij de TOETOE Mellema prijs kan worden gekozen uit:

Marcel Lambeck (Veruit de meeste minuten)

Thomas van der Ploeg (90 minuten)
Paul Jager (270 minuten)

Mark Plinsinga 45 minuten

Bert Koning 45 minuten

Speler/manager Mark Plinsinga heeft zichzelf al uitgeroepen tot Manager of the year. Daar kunnen wij als selectie mee leven.