CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Zaterdag 3

Winst in Stadskanaal voor TRÈS

Gepubliceerd op:

 Punten gaan mee!

De mannen van TRÈS vertrokken op deze onstuimige, maar ook zonnige zaterdag richting Stadskanaal. Daar trof het aan de Julianastraat het altijd lastige SJS. Tijdens deze match was het vierde elftal van de blauwwitten de opponent. Dit elftal bestaat uit veelal uit oud eerste elftalspelers en winnen in Knoal is al jaren een probleem voor het team van speler/manager Mark Plinsinga. In de aanloop naar het duel zag de goedlachse Scheemter een aantal spelers afhaken. Blessures, werk en verjaardagen zorgden voor een smalle selectie. Wel had het team met Osseforth en v/d Akker twee steunpilaren terug in de basis en kon het team de eerste helft beschikken over Mc Brouwer. Na een gedegen warming up startte om half drie het duel tegen de twee middenmotors, met als inzet: Aanhaken of afhaken! WVV speelde de eerste helft echter niet goed. Het kreeg een aantal grote kansen, maar zuiver in de afronding was het niet. Beide ploegen wisten uiteindelijk één treffer te produceren en met deze stand werd de kleedkamer gezocht. Dieptepunt was de botsing tussen de aanvoerder zonder band Harry Mein en een SJS verdediger. De rode man van staal bleek toch menselijke trekjes te hebben en moest tijdens de rust de strijd staken met een aantal gekneusde ribben. De cocktail met paracetamol en overige pijnstillers zorgde er echter wel voor dat Mein "De bek in de schieterij" had volgens de overige bankzitters.

Speler/manager Mark Plinsinga legde tijdens de rust zijn strategisch masterplan uit, om de volle winst mee te nemen naar Sodom. De cursus "Kijk in de spiegel", die Plinsinga volgt, wierp vandaag meteen zijn vruchten af. De aanvalsleider wisselde zichzelf en deed dit zonder op zichzelf te zeuren, hetgeen een ieder verbaasde.

Het plan leek echter volledig mis te gaan. Na een tiental minuten te hebben gespeeld was het SJS dat de leiding nam. Een frommelgoal na wat defensief geklungel werd roodzwart fataal en zorgde voor de achterstand. Voetballend was het allemaal niet best deze middag en mede door veel slechte passes leek er wederom een nederlaag in de maak. Nadat de gastheren ook nog een tweetal grote kansen miste, was het de vraag wanneer de derde zou gaan vallen. Zeker omdat onze grote grijze geitebreier Deddy Pfeiffer meerdere keren volledig werd genegeerd als grensrechter. Maar....tien minuten voor het einde van de match rechtte TRÈS de rug en kwam het op gelijke hoogte door goalgetter Akker. Na een fraaie voorzet van AB, knikte het slangenmens op prachtige wijze de bal tegendraads in. Deze stand zou een punt opleveren, maar de Winschoters wilden meer. Met lef en power werd in het laatste gedeelte jacht gemaakt op de overwinning. Op het moment dat de negentigste minuut startte op de stopwatch van de scheidsrechter, vertrok een lange bal van keeper Marcel Lambeck, richting het aanvalsfront. Via De Ruiter kwam de bal bij Koning. Deze werd gevloerd op het randje van de zestien en hierdoor kreeg TRÈS de uitgelezen kans op de volle drie punten. Het was Joost Osseforth die zich meldde voor deze klus. Met een uitgemeten aanloop en een bekeken bal plofte de bal achter veel verbouwereerde spelers van SJS. Kort daarna floot de scheidsrechter af voor het einde van deze partij en is het TRÈS gelukt om deze altijd lastig uitwedstrijd om te zetten in winst.