CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Gepubliceerd op:
Weer winst

Vraag niet hoe.....

16 november 2019. De dagen worden steeds korter. Vroeg donker, later licht. Terwijl onze hoofdverslaggever een feestje viert in zijn pyjama samen met Chantal en Giny in Amsterdam, ploetert zijn vervanger met het zoeken naar woorden.

Het weer van vandaag is des novembers. Grijs, grauw, miezerig. Volgens buienradar wordt het de komende dagen niet veel beter.. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Mussel was er bij manager Plinsinga enige onrust te bespeuren. Mussel 1 is vrij. Om hem wat rustiger te krijgen meldde ik hem dat WVV 1 ook vrij was. Dat hielp niet… Wij spelen altijd met onze eigen jongens. En we stellen de wedstrijd uit als we te weinig spelers hebben. Oók als een ander elftal vrij is. Je zult zien dat Mussel met een half eerste elftal op de proppen komt. We hebben dat al vaker gezien bij teams uit Westerwolde. Ach, kun je als team nog wel in de spiegel kijken, als je op zo’n manier wilt winnen? Zo ja, dan zegt dat heel veel over de mentaliteit en eerlijkheid. Een beetje belerend? Ja.

Dat er voorafgaand aan een duel, het is nu 10:00 uur, al zoveel gedachten door het hoofd vliegen. Zelfs tijdens het douchen, een half uur geleden, denk je aan van alles. Terwijl het welriekende schuim over mijn lijf sijpelt, denk ik aan de geur die ik over een paar uur mag opsnuiven. Stinkende schoenen. Scheendekkers die nog nooit de binnenkant van een wasmachine hebben gezien…. De bekende Winschoter sportjournalist, verhalenverteller en voetballer, Roelf Eemsing, beschreef ooit in de kleedkamer, voorafgaand aan een wedstrijd van WVV 5, de geur van de kleedkamer in één kort zinnetje: ,,’t Roekt hier noar Schotse collies in ’t zoer.” Ondanks alle goedbedoelde adviezen zal het altijd blijven stinken in de kleedkamers…. Ach, het heeft ook wel wat…

 

Het is nu 19:30 uur. De wedstrijd is gespeeld. De zuurkool met spekjes, augurk, uitjes en rookworst  heeft me heerlijk gesmaakt. Het bier als voorafje ook. De wedstrijd was bagger, de derde helft uitstekend. Bagger? Na een minuut stond het 1-0 voor WVV. Na 2 minuten stond het 2-0. Een gelopen wedstrijd…. Na 10 minuten had het 5-0 kunnen zijn zijn. Nee, moeten zijn. Gelouterde spitsen die geen 100%,  maar 1000% kansen missen… Kelderklasse. Alles kan. Alles mag. En dat maakt het zo mooi. WVV was duidelijk beter, creëerde meer kansen. Maar de uitvallen van de Musselenaren waren gevaarlijk. De zeer bedreven spits maakte het de winschoter verdediging moeilijk. Heel moeilijk. Bij rust was het 4-3. Doelpunten van Paul Jager (kopbal), Mark Plinsinga (intikkertje), Michiel Bos (prachtige knal van 20 meter) en Jonnie de Ruiter(bedachtzaam goaltje). Na rust kabbelde de wedstrijd voort. Joost Osseforth en Johan Bijmolt namen plaats in het hart van de verdediging. Na een minuut moest Karel Nap geblesseerd het veld verlaten. Hamstring. Basisspeler Peter Garst viel in. De wedstrijd kabbelde door en door. Geen noemenswaardige situaties. Beetje saai eigenlijk. Roy Klok meldde zich met een mysterieuze blessure. Supersub Tuinstra, altijd klaar voor een flitsende laatste 10 minuten kwam 25 minuten te vroeg in het veld. Er werden nog een paar grote kansen door de Winschoters gecreëerd,  Brouwer, Plinsinga, Plinsinga, Tuinstra faalden in de afwerking. Een kwartier voor tijd bezegelde Ate Zijlstra het lot van de de Musselsters, na een puike actie van de goedlachse leider/manager Plinsinga.

Eindstand 5-3. Een wedstrijd, die geen nabeschouwing nodig heeft..