CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Zaterdag 3

UITGELICHT Peter Garst (deel 4)

Gepubliceerd op: Peter...

 Iedere ploeg in de Kelderklasse heeft zijn eigen routiniers, de ervaren mannen die het elftal op sleeptouw nemen. Op verzoek van speler/manager Mark Plinsinga is de rubriek Speler weer van stal gehaald. In deze editie is gekozen voor een bijzondere speler van TRÈS. Deze keer is er namelijk aandacht voor Peter Garst, de man met de aanvoerdersband bij de Rossoneri uit Sodom.

In de kantine van WVV staat Plinsinga tegenover twee oudere supporters. De speler/manager van het sterrenteam probeert, met een kop koffie in de hand, uit te leggen hoe hij denkt over zijn strategische plannen tegen Onstwedder Boys 4 van komend weekend, terwijl zijn publiek vooral zwijgzaam en knikkend luistert. Het schijnt de afgelopen weken vaker te gebeuren dat de goedlachse Scheemter een gesprek voert met fans van TRÈS. Zo appen Glenn Helder en Gerald Vanenburg wekelijks richting Winschoten om op de hoogte te blijven van de sportieve verrichtingen van de ploeg.

Met de leiding van Plinsinga en assistent Gertje Tuintra is er in de laatste jaren veel enthousiasme rond het derde ontstaan. Peter Garst, die even later de kantine binnenstapt, knikt direct als de woorden ‘frisse wind’ vallen. “Ik weet nog dat ik de avond na het eerste training met Plinsinga tegen mijn vrouw Coby zei: ik heb echt een leuke training gehad, zelfs Harry Mein was positief. Plinsinga begon over het spelletje te praten en toen dacht ik gelijk: dit gaat wat worden. Hij heeft de visie van Engel Wubs hoog in het vaandel staan en een enorme staat van dienst binnen het zaterdagvoetbal bij WVV, dus ik dacht dat hij ons heel veel kan leren.”

Garst begint komende zaterdag, als voor TRÈS de thuiswedstrijd tegen de boys uit Onstwedde op het programma staat, aan zijn zoveelste seizoen in de Molenstad.

De leiding van gaf al vroeg aan dat men met hem verder wilde. Als aanvoerder is Peter een boegbeeld voor het team en dat ontging ook andere teams in de Kelderklasse niet. Daardoor bestond de nodige belangstelling voor Garst en voerde hij gesprekken met verschillende clubs, ook uit de Kelderklasse. Zo kreeg hij bij Scheemda een blanco bierviltje en kon zo tekenen en bij VVS wilde men zes leverworsten en vijf droge metworsten (slagerij Nomden) geven bij een overgang naar Blauwweiß.

De geboren Winschoter beschouwde zo'n uitstapje echter als landverraad en ging niet in op deze aanbiedingen. “In de Kelderklasse telt vriendschap, humor en de derde helft. Je ziet steeds meer spelers van rond de dertig die stoppen en de mooiste nadagen van hun carrière in de IKEA doorbrengen in plaats van de groene wel. Deze keuze heb ik dus niet gemaakt. Ik heb het niet gedaan, omdat ik verliefd ben op het spelletje en”, glimlacht Garst, die sinds jaar en dag de aanvoerdersband bij TRÈS draagt. "Ik snap dat de echte aanvoerder geen band draagt, maar ik ben geen Harry en kan hem ook niet evenaren of imiteren. Mein blijft geestelijk leider binnen het team. Deze roodharige ayatollah staat onder, boven en in de groep. Ik draag voor de vorm de band, maar ken mijn plek", vervolgt Garst.

Natuurlijk werd ook Harry Mein gevraagd om te reageren op de uitspraken van Peter Garst. " Dat van dij "frisse wind" kinst wel wegloat'n, dij vent stinkt 'n uur in de wind. In klaidkoamer loat Garst altied aine riet'n! En lol dat hij den het...aigenlieks gewoon 'n kaalf!, besluit de ware aanvoerder zonder band.