CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Zaterdag 3

TRÈS ZOEKT CAPTAIN

Gepubliceerd op:

 Op zoek naar Evita

Op zoek naar Jozef

TRÈS op zoek naar een captain 

Vanaf 11 september KRO 19:00 uur

 Wat zijn de belangrijkste kenmerken die een captain nodig heeft om zijn team naar de overwinning te kunnen leiden? We keken naar voorbeelden als Totti, Gerrard en Xavi en kwamen op de volgende 8 eigenschappen.

Discipline

Als aanvoerder ben je een voorbeeld voor het hele team. Wanneer jij elke wedstrijd te laat komt en er de kantjes vanaf loopt, dan zullen je teamgenoten op een gegeven moment hetzelfde gaan doen. Of erger zelfs. Laat zien dat je discipline hebt en je teamgenoten zullen je goede voorbeeld volgen.

Coaching

Eén van de belangrijkste kenmerken van een captain is dat hij verbaal goed aanwezig is. Zodra je die band om je arm schuift verwacht men nu eenmaal dat jij het team bij de hand neemt en sturing geeft.

Ervaring

De meeste capitano’s zijn één van de oudste spelers uit het team en/of hebben de meeste ervaring. Die ervaring is waardevol, want hierdoor raken deze gasten niet snel meer van slag. Wanneer het team op omvallen staat kun je altijd bouwen op deze rots in de branding.

Strijdbaar

Als het even tegen zit moet een aanvoerder de kracht hebben om op te staan en voorop in de strijd te gaan. Je hebt niks aan een leider die zich alleen laat gelden wanneer alles voor de wind gaat.

Dwingt respect af

Een aanvoerder dwingt respect af bij zijn teamgenoten. Dat kan op verschillende manieren. Wanneer respect of gezag voor de captain ontbreekt dan krijg je scheve verhoudingen in het team en gaat iedereen de baas spelen. Dan is het einde zoek.

Sportief

Dit is ook onderdeel van de voorbeeldfunctie die een aanvoerder heeft. Hij moet op het veld laten zien dat voetbal een spel is dat sportief gespeeld moet worden en dient medespelers, die zich niet weten te gedragen, te corrigeren.

Communiceren met de scheids

Ook heel belangrijk! Als aanvoerder ben je vaak de enige teamspeler die met de scheids mag ‘praten’, dus beter geef je dat scheldkanon of die driftkikker uit je team niet die aanvoerdersband. Dan heb je elke wedstrijd de scheidsrechter tegen.

Klasse

Totti, Gerrard en Xavi zijn niet alleen gekozen vanwege hun ervaring, maar ook vanwege hun klasse. Iemand die elke wedstrijd geen bal fatsoenlijk raakt kun je onmogelijk de band met de grote ‘C’ geven.

Conclusie: TRÈS kan zonder aanvoerder beginnen aan het seizoen. 🤣