CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Zaterdag 3

Très betere in duel tegen koploper

Gepubliceerd op:
Très betere in duel tegen koploper

Voor wie dacht dat er de hele week werd toe geleefd naar het duel tegen de koploper.. Die hadden het mis. Voetbal is nu eenmaal maar bijzaak. Voor wie dacht dat WVV 3 zonder coryfeeën, bestuurslid Veldkamp, verslaggever Koning, aanvoerder zonder band Mein en assistent/pinchhitter Tuinstra zouden worden overlopen…. Die hadden het mis. Voor wie die dacht dat de jongens van WVV 3 tegen het oersterke VVS zouden worden opgerold…. Die hadden het mis. Voorafgaand aan een wedstrijd vindt via de app altijd een conversatie plaats. Leider Plinsinga houdt van regelmaat, orde en discipline. Op de zondagochtend kan een ieder van ons, mits hij de telefoon naast zich heeft liggen (en met geluid aan) gewekt worden door een appje van de goedlachse Scheemter.  Er staat dan een foto van de voetbal.nl app van onze wedstrijd van komende zaterdag en de tekst: ‘’Roept u maar.” En na een tijdje volgen de eerste duimpjes omhoog of naar beneden. Voor deze wedstrijd stonden vrijwel alle duimpjes dezelfde kant op: omhoog. Schijnbaar wilde niemand het duel tegen de koploper missen. Dat was zondag. De rest van de week werd er niet gerept over de wedstrijd. Zelfs op de training op woensdagavond niet. Daar werd gewoon lekker gebald. Deze keer zonder Harrie Mein, die vanwege een ribkneuzing afwezig was. Hoogtepunt van de training was het winnende doelpunt van Hans Korte, die een prachtige voorzet van Roy Klok, fabuleus met de kop afrondde. Op de zaterdag vindt er nog een app –of telefoongesprek plaats tussen de leiders.  De leider heeft de opstelling gemaakt en wil graag weten wat de assistent ervan vindt. De assistent geeft vaak zijn goedkeuring. Wat dat betreft zitten ze op één lijn. Dat gold ook voor deze zaterdag.

Op Sportpark d’ Oosterd in Oostwold was het een drukte van jewelste. Het hele dorp leek te zijn uitgelopen. Toch zeker 15 mensen hadden de moeite genomen om het duel van de plaatselijke koploper tegen de nummer 5 WVV te bekijken. Van tevoren was het David tegen Goliath…. De grote tegen de kleine. Ik meldde al dat er veel aanmeldingen waren. WVV had 17 mensen ter beschikking incl geitenbreiertje Pheifer. Dus veel wissels…. Iedereen wist van het belang van de wedstrijd. We wilden winnen tegen de koploper. Ondanks het verschil in vermeende kwaliteit, leeftijd enzo. Zelden heb ik zo’n goede eerste helft van Très gezien. Driehoekjes vlogen ons in de rondte. Geen overbodige lange halen. Gedisciplineerd spel, rust. En hoewel niet veel, werden er tegen koploper VVS, toch een paar kansen gecreëerd, waarvan de kopbal van Michiel Bos op de lat, de grootste was. Had VVS wat in te brengen? Heel weinig. Een uitstekende eerste helft met een prima fluitende scheidsrechter. 0 – 0 bij rust. Met zo’n grote selectie moet er in de rust gewisseld worden. In de Kelderklasse hoort iedereen gewoon een helft te spelen. Karel Nap en Hans Korte gaven aan nog wel even op de altijd gezellige bank te willen zitten. Immers, de elektrische deken deed zijn werk en het bier stond koud. Ate Zijlstra kwam in het veld voor Rudie de Wit, Paul Jager voor Peter Garst en leider Plinsinga offerde zich voor Roy Klok.

In de tweede helft nam toch VVS het heft in handen. Echte kansen werden er niet gecreëerd. En ook WVV kon geen grote vuist meer maken. Een overtreding op een VVS ‘er in het roodzwarte strafschopgebied leverde een terechte strafschop op. Op de bank werd gespeculeerd… Het zou toch niet…. Marcel pakt ‘m wel….. De strafschop ging 10 meter naast en 10 meter over. Dus niet zo goed genomen. De strafschopnemer liet zich na de penalty direct wisselen. Geblesseerd. Zou ik ook doen. J Na de elf meter kreeg WVV wat meer grip op de zaak. Akker werd in het Oostwolmer strafschopgebied van achteren gevloerd. Een doelrijpe kans om zeep geholpen. De scheidsrechter, die al wat warriger floot in de tweede helft, wuifde het voorval weg. Een zuivere strafschop.. Akker moest geblesseerd het veld verlaten…. In de daarop volgende 10 minuten gebeurde er niet veel meer. Eindstand 0 – 0. Een arbitrale fout boort WVV 3 punten door de neus. Volgende week wacht Mussel. Nu de quiz in de kantine!!

Foto's

Bekijk ook

TRÈS LOOPT IN HET OOSTWOLMER MES

TRÈS LOOPT IN HET OOSTWOLMER MES

 VVS KNOKT ZICH TERUG NA ACHTERSTAND
 
WIE VERLIEST, DIE NOTULEERT... VERSLAG IS DUS VAN BATO.

WIE VERLIEST, DIE NOTULEERT... VERSLAG IS DUS VAN BATO.

 "Ik heb joe woarschouwd veur dizze ploug", aldus Leider Boven