CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Zaterdag 3

PLINSINGA KRIJGT PUNT VOOR ZIjN VERJAARDAG

Gepubliceerd op:

 Band geeft teveel druk bij goedlachse Scheemter 

 TRÈS viert drieënveertigste verjaardag van speler/manager Mark Plinsinga met gelijkspel. Vandaag was een heugelijke dag voor Plinsinga . De goedlachse Scheemter van TRÈS blies drieënveertig kaarsjes uit. Als klap op de vuurpijl wilde zijn ploeg hem belonen met een winstpartij. Zelf was de speler/manager aanvoerder van TRÈS. Geheel volgens de traditie mocht de jarige op matchday, de band dragen. De echte aanvoerder zonder band, Harrie Mein, zag dat het goed was en knikte instemmend.

,,Een overtuigende overwinning werd het niet, maar dat lag niet aan mij. Uiteindelijk werd het 2-2 iets waar niets op af te dingen valt. Natuurlijk voelde ik me vandaag net iets sterker dan ik normaal al ben, maar die band dragen, tja..dat gaf een extra boost aan energie bij mij.", aldus de speler/manager. ,,Het was van onze kant zeker geen top wedstrijd; we speelden moeilijk en dat vertaalt zich in deze puntendeling", zag wisselspeler Tuinstra.

 

Volgens Plinsinga was zijn ploeg extra gebrand om te winnen omdat hij zijn 43ste verjaardag vierde. Had zijn ploeg dan niet liever met 4-3 zien winnen zodat zijn nieuwe leeftijd op het scorebord kwam? ,,Haha, dat was zeker mooi geweest maar daar heeft de rest niet aan gedacht. De spelers waren te druk met de partij. Maar na een 0-2 ruststand is dit natuurlijk uiteindelijk een leuk cadeau.”

 

Coryfeeën uit "Het voetbalwereldje" lieten middels videoboodschappen van zich horen en feliciteerden de jarige job. "Dit dut mie heul goud", sprak Plinsinga in gebrekkig Gronings nadat hij de kantine verliet op zijn geliefde zaterdag.