CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Zaterdag 3

Onstwedder Boys 4 - WVV 3 (1-2-2020)

Gepubliceerd op:
Onstwedder Boys 4 - WVV 3 (1-2-2020)

 

1 februari 2020 10:05 uur een appje van de goedlachse Scheemter Plinsinga: ,,OB 2 is vrij”. Wat ik toen dacht zet ik nu niet op schrift. 

Maar goed. Ik dacht wel. Gaan we voor de zoveelste keer besodemieterd worden door die oranjehemden?

Het zij zo. Met het gehavende team wat we nu op papier hebben zien we wel wat het wordt.

TRÉS had hulptroepen nodig. We hadden ondanks onze grote selectie van 25 jonge kerels, mensen te kort. Gelukkig was het 2e vrij en het 4e afgelast. Ferdinand Hoogers van 2 en Klaasjan de Boer van 4 sloten aan. 15 man op papier. Maar geen keeper…….. Gelukkig heeft de selectie van TRÉS een behoorlijk contingent aan veldspelers die behoorlijk kunnen keepen. Vandaag bood Robert MacBrouwer zijn diensten aan. Samenvattend. Het derde van WVV speelt zonder echte keeper en 2 invalkrachten en een partij 50+ers tegen de nummer 3 van de competitie. Eigenlijk een David Goliath spel. 

Om 12:30 uur begint de wedstrijd. In het veld staan Robert Brouwer, Hans Korte, Johan Bijmolt, Paul Jager, Harry Mein, Jonnie de Ruiter, Dennis Huizinga, Michiel Bos, Ate Zijlstra, Mark Plinsinga en Klaasjan de Boer.

Op de bank Albert Veldkamp, Gert Tuinstra en Ferdinand Hoogers. En Deddie Pheifer aan de vlag.

De wedstrijd begint rommelig. Onstwedde heeft in het begin van de wedstrijd de overhand. De Winschoter verdediging lekt wat. Robert Brouwer verricht goede reddingen op schoten en tikjes van de Onstwedders. Ook de Onstwedder doelman staat zijn mannetjes door schoten van Winschoter kant te keren. De wedstrijd is open en aan beide kanten worden er kansen gecreëerd. Toch wordt er geen kans verzilverd. Na 20 minuten krijgt WVV een corner vanaf links. Speler/Manager Plinsinga neemt zelf de corner. De geweldig scherpe, en met uiterste finesse getrapte hoekschop, wordt verlengd door een Onstwedder verdediger in eigen doel. Een mooie assist. In het 2e deel van de 1e helft golft het spel over en weer. Goede kansen aan beide kanten. Beide goalie’szijn in topvorm. Stand bij rust 1-0.

 

Na de thee begint de wedstrijd waar die was geëindigd. Snel spel wat Kelderklasseniveau betreft. Kansen over en weer. Bos kon na een minuut de bal van 30 meter over de keeper heen lepelen maar verzaakte. Een minuut daarna lag de bal op de Winschoter stip na een overtredinkje van onze Paulus Jager op een doorgebroken oranjehemd. Interim goalie Brouwer lag er vlakbij maar kon de gelijkmaker niet voorkomen.

Even later was het een penalty voor WVV. Plinzzz omspeelde de Onstwedder keeper knap en schoot tegen de keepende handen van een oranje verdediegr. Rood en penalty. Normaal gesproken. De arbiter dacht abnormaal. Penalty en geel. Regels. Thuisfluiter.. .

Een beetje vreemd vond ik het dat niemand van de oude garde de penalty opeiste….   Klaasjan de Boer wel. Knap! Hij schoot feilloos in.

Daarmee was het pleit eigenlijk beslecht. WVV heerste in het verdere verloop in deze topper van de Kelderklasse. Klaasjan de Boer scoorde nog 2 maal op magistrale wijze. (Anders had speler/manager Plinsinga ze wel gescoord, toch??)Een dik verdiende overwinning.

Eindstand 1-4

 

Man of the match:

1 Klaasjan de Boer

2 Robert Brouwer

3 Ex aequo Johan Bijmolt, Paul Jager