CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Zaterdag 3

Jos Frey uitgelicht

Gepubliceerd op:
Jos Frey uitgelicht

 UITGELICHT DEEL 3

 Flamboyant, ijdel en altijd bereid om te fluiten. Neem daarbij het opvallende scheidsrechterspakje en het maakt Frey tot de meestbesproken arbiter uit de Kelderklasse. Afgelopen zaterdag leidde hij weer een match van TRÈS. Uitgelicht staat deze week in het teken van de man met de fluit. Genaamd: Jos Frey.

Johan Cruijff en Willem van Hanegem luisteren tijdens hun carrière naar niemand, behalve naar die ene man met het strakste broekje van de eredivisie: Frans Derks. In de kelder van het amateurvoetbal is deze rol toebedeeld aan "onze" Jos. De oud-speler van o.a. WVV zaterdag 1 stopte met voetballen na een slepende knieblessure. Om toch bij het voetbal betrokken te blijven, ging de altijd vrolijke Frey wedstrijden fluiten. Oud teamgenoot en tegenwoordig speler/manager Mark Plinsinga herkende direct het talent van Jos en zag in hem de Ignac van Swieten van de 21ste eeuw. De thuiswedstrijden van TRÈS worden sindsdien dan ook geleid door "onze" Jos.

Na twee keer het woord onze tussen aanhalingstekens te hebben gezet, hoor ik u denken, waarom? Het antwoord is erg simpel. Natuurlijk is hij nog steeds één van het team en blijft Jos een TRÈS man.

"Maar als scheidsrechter is hij altijd voor de tegenstander", zegt speler/manager Mark Plinsinga. "In de rust zijn we dan heel kinderachtig en mag Jos niet de aansteker lenen om zijn "sigaratje" op te kunnen roken. Tja..logisch.", voegt eeuwig talent Markslag er aan toe.

Na afloop is de leidsman overigs wel weer welkom aan de stamtafel, waar hij dan ouderwets gezellig op dreef is. Eigenlijk ben je dan ook weer snel bent vergeten dat hij die lul was, die de wedstrijd heeft gefloten.

Jos, we houden van je!

Gr. Je vrienden van TRÈS