CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Zaterdag 3

EERSTE DRIE PUNTEN VOOR TRÈS ZIJN BINNEN

Gepubliceerd op:

 WINST IN STADSKANAAL


Makkelijke middag voor TRÈSOp een winderig Sportpark aan de Julianastraat in Stadskanaal speelden de mannen van speler/manager zaterdag de uitwedstrijd tegen SJS, dat in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert. Bij een schraal zonnetje kreeg TRÈS de kans om na een stroeve seizoensopening weer eens de volle buit binnen te pakken.

Plinsinga moest door een vakantie topscoorder Akker missen en kon geen beroep doen op een grote groep geblesseerden. Omdat op de vrijdagavond nog een aantal mensen afbelden werden Thom Drenth en Vikash van stal gehaald door de goedlachse Scheemter. Zo vertrok de ploeg gehavend richting Stadskanaal. Aangekomen kwam Plinsinga met de volgende namen. Lambeck op de goal, de rechtsback positie ingevuld door Hansie Hansie en Harrie aan de linkerkant. Centraal was het duo Bijmolt en Garst paraat. Ate startte weer eens in de basis en het middenveld werd, naast Ruudje, gevormd door HJ en AB en Mc Brouwer. De speler/manager zelf stond in de punt van de aanval. Tuintje begon op de bank.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat TRÈS de betere ploeg was en dat er een flink niveau verschil tussen de beide teams zat. De eerste helft speelde zich bijna volledig af op de helft van de thuisploeg en SJS wist ook niet echt gevaarlijk uit te breken zodat er een eenzijdig wedstrijd beeld ontstond. Dat leidde binnen een kwartier tot de 0-1. Ate nam op fraaie wijze een vrije schop van net buiten de zestien die via de onderkant van de lat, en met een beetje hulp van de keeper die de terugspringende bal tegen zich aankreeg, in het doel verdween. Daarna schoot HJ de 0-2 binnen en kort daarna was de 0-3 van Ruudje. Speler/manager Plinsinga prikte voor rust ook nog de vierde treffer binnen. Hiermee zat de ploeg op rozen.

Na de rust had SJS, dat enkele verse krachten had ingebracht, een fase waarin ze hoopten druk op TRÈS uit te oefenen, maar echt in de problemen kwamen de bezoekers niet. Binnen het uur werd het ook 0-5 door Plinsinga. De score liep daarna nog verder op. Met een treffer van AB en wederom de speler/manager stond een zevenklapper op het scorebord. SJS kreeg in de slotfase nog een aantal kansen en kreeg twee keer de bal achter keeper Lambeck. WVV deed namens Thom Drenth nog een achtste goal in het zakje. De overwinning van 2-8 was dik verdiend en zo kon de ploeg uit Winschoten de eerste drie punten bijschrijven van het seizoen 2019/2020.

Na afloop was de technische staf tevreden met de prestatie van het team. Zeker in tweede helft zat er meer voetbal in de ploeg en werd er meer en beter gecombineerd. Men zag echter ook dat er meer gescoord had kunnen en wellicht wel moeten worden.

Volgende week speelt TRÈS thuis tegen Damacota. Aanvang 14:30 uur.

U bent welkom!