Volg ons:

Lid worden
Gepubliceerd op:
WVV - Borger

Link naar de foto's

https://myalbum.com/album/oeKuHKPNok6QRo

 

‘Even’ het rotgevoel van een week eerder wegspoelen. Dat wilde Zaterdag1 in de thuiswedstrijd tegen een van de kampioenskandidaten in de vierde klasse D, Borger. Immers, in Wildervank was in de slotfase een veilig lijkende 2-0 voorsprong verloren gegaan. De missie slaagde, mede door een verbeten afweerslag in de tweede helft. Borger werd met 2-1 verslagen. De andere resultaten hielpen er daarbij aan mee dat WVV zich, mits de goede resultaten een vervolg krijgen, kan gaan melden in de kopgroep.

 

Borger toonde in Winschoten schroom. Het speelde behoudend, WVV had veel meer de bal en domineerde de eerste helft zonder zelf ooit in de problemen te komen. Martijn Delger initieerde het openingsdoelpunt, nadat er al een paar kansen net niet tot een treffer hadden geleid. Delger legde vrij voor de Drentse doelman de bal subtiel breed op Mark Drenth, die simpel kon scoren.

 

Het doelpunt leidde er geenszins toe dat Borger, alom toch een hooggeprezen ploeg, meer initiatief ging ontwikkelen. WVV hield de tegenstander eigenlijk in een ijzeren greep en de tweede treffer kon niet uitblijven. Mark Drent werd gevloerd, Thomas Mollema benutte de toegekende strafschop feilloos. Daarna had WVV de wedstrijd op slot moeten gooien, want Borger stond tot de rust veel aanvallen toe.

 

De tweede helft gaf een totaal ander beeld te zien. Borger had in de rust van de trainer kennelijk de opdracht gekregen veel feller te gaan spelen, aanvallender ook. De veel agressievere speelstijl waar WVV nu mee te maken kreeg zorgde voor enige onrust en daardoor onzorgvuldig spel. Borger slaagde er dan ook redelijk snel in de aansluiting te verkrijgen. Mede door een miskleun in de verdediging van René Hulsebos’ elftal stond het plotseling 2-1.

 

Het schrikbeeld van een week eerder doemde ineens weer op. Borger gooide er fysiek en verbaal nog wat schepjes bovenop, maar speelde wel zo aanvallend dat er veel ruimte kwam voor counters. Twee daarvan leverden bijna de bevrijdende 3-1 op. De eerste voorzet van Mark Drent werd door de opgekomen linksback Kaj Mulder bij de tweede paal net niet genoeg geraakt, de tweede op Martijn Delger strandde op de teen van een Drentse verdediger.

 

In de slotfase regende het gele kaarten en een onbesuisde actie van Dion van Vondel leidde zelfs tot een rode kaart, maar WVV hield door een ultieme inspanning stand en palmde de zo gewenste, en ook verdiende, drie punten in. En dat allemaal onder het toeziend oog van oud-WVV’er Jan Mulder, die het spel opvallend snel vond, maar tevens (en dat werd bevestigd door enkele spelers) dat het veld beter gemaaid moet worden en minder hobbelig. Maar dat deed aan de vreugde bij de jongens van Zaterdag 1 niets af.  

 
PERIODETITEL VOOR WVV ZATERDAG 1 (VERSLAG HENK MULDER)

PERIODETITEL VOOR WVV ZATERDAG 1 (VERSLAG HENK MULDER)

WINST OP DE BOYS UIT ONSTWEDDE LEVERT EEN PERIODETITEL OP VOOR DE MANNEN VAN HULSEBOS