Volg ons:

Terug naar Het laatste nieuws

WVV JO19-1 TERECHTE WINNAAR OP EEN LASTIG TE BESPELEN VELD IN BURGUM

Gepubliceerd op:
WVV JO19-1 TERECHTE WINNAAR OP EEN LASTIG TE BESPELEN VELD IN BURGUM

Bij het betreden van het complex in Burgum stond een bord met daarop de tekst: Mooiste accomodatie van Nederland. Men had hiervoor dus een heuse titel gekregen en inderdaad het zag er fantastisch uit.
 
Maar.....ondanks een fantastische kantine, uitstekende kleedkamerfaciliteiten en twee hypermoderne kunstgrasvelden moest er worden uitgeweken naar het natuurgras ergens veraf. Op zich natuurlijk geen probleem, maar de scheidsrechter van dienst keurde het aangewezen speelveldveld af vanwege gebreken aan beide doelen en zodoende hing de match aan een zijden draadje. De thuisploeg had echter een alternatief in petto voor de gasten. Het kwam op de proppen met een nog slechter veld met een minimale afmeting qua omtrek en gaten waar menig Edammer kaas jaloers op zou zijn.
 
Na een lange autorit wilde de ploeg van Hansen en Hector natuurlijk voetballen en ging het akkoord met deze omstandigheden.
 
Tegen half drie rolde de bal dan eindelijk voor het eerst deze middag en was het eerst even flink wennen voor de boys uit de Molenstad. Voetballend was roodzwart veruit de betere ploeg, maar goed combinatiespel was lastig. WVV creëerde wel kansen, maar de doelman lag twee keer hinderlijk in de weg. Het was in deze fase wachten op de 0-1. Echter geheel tegen de verhouding in kwamen de gastheren op voorsprong. De eerste aanval van de Friezen eindigde in een corner. Deze werd hoog genomen en ging over alles en iedereen heen. De spits van Burgum stond op de juiste plek en wist met het hoofd te scoren.
WVV schrok hiervan, maar bleef het betere spel op de slechte mat neerleggen. Burgum probeerde middels kracht en inzet de voorsprong te behouden en dat lukte hun tot de rust.
 
Na precies vijfenveertig minuten floot de arbiter voor het rustsignaal en vertrokken beide ploegen naar de kleedkamer voor een kop thee. Voor de supporters was het moment gekomen om zich op te warmen in de kantine want de gevoelstemperatuur was deze middag onaangenaam.
 
Na rust was het spelbeeld niet anders dan in de eerste helft. Een voetballend WVV tegen een fel Burgum. Het grote verschil was wel dat de eerste aanname goed was en het veroveren van de tweede bal steeds in het voordeel van de Winschoters was. De gasten schoven daardoor steeds verder op richting het Friese doel. Na zestig minuten was het spits Bo die de terechte gelijkmaker binnen kopte.
Aan de kant van Burgum werd een aantal wissels doorgevoerd, maar dat kon voor de thuisploeg het tij niet meer keren. De Winschoters bleven namelijk gaan en werkten in het laatste half uur hard voor de winst. Twee keer was wederom spits Bo die als eindstation fungeerde voor de roodzwarte formatie. Met deze 1-3 voorsprong was het verzet dan ook over bij Burgum.
 
De eerste competitiewedstrijd in de divisie levert dus direct de volle winst op voor de ploeg van Hansen en Hector en dat is een lekker begin. Volgende week staat het tweede duel op het programma. Dan zal roodzwart het thuis opnemen tegen GRC Groningen.
 
Boys, ondanks de lastige omstandigheden een uitstekende partij gespeeld!!
 
Top gedaan!!

 

Foto's: Bertjan Jansen

https://myalbum.com/album/2uVpZCdoZThStK/?fbclid=IwAR1Sk8ZYEogHBlX1396olieaPxY1u0axRdnKY0sE6NhhcsLVSPh8-e84A30

Heiko Weerts herstelde de eenheid binnen WVV

Heiko Weerts herstelde de eenheid binnen WVV

De onlangs op 97-jarige leeftijd overleden oud-voorzitter Heiko Weerts was tijdens zijn leven koninklijk onderscheiden: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit voor zijn verdiensten op maatschappelijk gebied. Zou WVV hebben beschikt over dergelijke lin…
 
MEIDENVOETBAL BIJ WVV

MEIDENVOETBAL BIJ WVV

 Beste meiden,    Hou je van voetbal?   Wil je in teamverband spelen?    Meld je aan als lid van onze meidenafdeling.   WEES WELKOM