Volg ons:

Lid worden
Terug naar Het laatste nieuws

SPELREGELS 2022/2023

Gepubliceerd op:
SPELREGELS 2022/2023

 VOOR DE JEUGDLEDEN UIT HET GEBOORTEJAAR 2005

SPELREGELBEWIJS VERPLICHT VOOR LEDEN MET HET GEBOORTEJAAR 2005

Spelregelbewijs verplicht voor jeugdspelers met het geboortejaar 2005. Het spelregelbewijs:De 1e jaars 019 spelers van WVV junioren moeten hun spelregelbewijs halen.

Het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen inzicht en begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Dit zorgt weer voor een sportiever spel.Het spelregelbewijs kan gehaald worden via voetbalmasterz.nl. Er zijn veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van voorbeelden uit het topvoetbal.

Welke spelers moeten het spelregelbewijs halen?Een speler uit het geboortejaar 2005 dient voor 1 januari 2023  in het bezit te zijn van een spelregelbewijs. Dit betekent voor seizoen 2022/2023 dat:• Alle spelers die geboren zijn in  2005, het spelregelbewijs in bezit moeten hebbenVerplichting spelregelbewijs:Het is verplicht om het spelregelbewijs te halen. Als een speler het spelregelbewijs niet op tijd haalt, dan mogen zij het seizoen daarop NIET voetballen. Een speler heeft een heel seizoen + zes wedstrijden in het nieuwe seizoen de tijd om het te halen.

Tegen spelers die vanaf het moment dat ze het spelregelbewijs gehaald moeten hebben zes wedstrijden zonder spelregelbewijs spelen, zal na de zevende overtreding aangifte bij de tuchtcommissie worden gedaan. Mogelijk volgt er dan een zware sanctie. De richtlijn is: een boete van € 200 voor de vereniging en 4 wedstrijden uitsluiting, waarvan 2 voorwaardelijk, voor de speler.Wat moet je doen om het spelregelbewijs te halen?

 

Oefentoetsen:Op www.voetbalmasterz.nl zijn per spelsituatie oefentoetsen te vinden. De oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en mag iedereen maken zo vaak hij wil. Het doorlopen van de oefentoetsen is niet verplicht om het spelregelbewijs te halen, maar wordt wel aangeraden om te weten te komen hoeveel je al weet (of juist niet).Doorlopen van 5 levels:Om het spelregelbewijs te halen is het verplicht de vijf levels doorlopen. Spelers kunnen de levels zo vaak maken als zij willen of nodig is om de levels af te sluiten met voldoende goede antwoorden. Bij het eerste level moeten vijf van de tien vragen goed zijn om door te gaan naar level 2. Hierin moeten zes van de tien vragen goed zijn, in level 3 zeven van de tien, in level 4 acht en in level 5 negen.Eindtoets:De eindtoets bestaat uit 20 vragen waarvan er 16 juist beantwoord moeten worden. Je mag de eindtoets zo vaak maken als je wilt (net zolang totdat je je spelregelbewijs hebt gehaald). Er zitten geen regels vast aan waar en met wie je de toets maakt.De toets-vragen zijn gericht op 20 spelsituaties waarover in de praktijk de meeste discussie kan ontstaan over de uitleg en toepassing van de spelregels. Dat zijn spelsituaties die iedereen herkent zoals buitenspel en hands, het principe van de terugspeelbal en de voordeelregel. Alle spelsituaties en regels zijn in heldere taal omschreven.  

 

Succes allemaal

 

https://www.knvb.nl/themas/sportiviteit-en-respect/spelregelbewijs

 

Het bestuur 

 

SAMENZIJNWIJWVV

TRAININGSSCHEMA STAAT ONLINE

TRAININGSSCHEMA STAAT ONLINE

 KLIK BOVEN BIJ TEAMS EN ONDERIN VINDT U HET SCHEMA EN DE INDELING VAN DE VELDEN   Gr. Bertjan en Bert
 
WIE HELPT DEZE KINDEREN?? ZONDER TRAINER GEEN VOETBAL

WIE HELPT DEZE KINDEREN?? ZONDER TRAINER GEEN VOETBAL

 De vakantie is nog in volle gang, maar het komende voetbalseizoen nadert ook met rasse schreden.   Om ook het komend seizoen tot een succes te maken zijn we voor enkele teams nog op zoek naar enthousiaste trainers (JO9-2, JO13-3 en voor …