CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Zaterdag 3

WVVZAT3 - EDDIE SILIUS ZWAAIT AF IN HET DERDE EN TEKENT VOOR NOORDSTER

Gepubliceerd op:
WVVZAT3 - EDDIE SILIUS ZWAAIT AF IN HET DERDE EN TEKENT VOOR NOORDSTER

Ik was ooggetuige van de infiltratie, die middels een illuster kwartet, zo rond de eeuwwisseling, werd ingezet. Destijds betraden Marc Frikken, Arnold Oosterhuis, Marcel Zwiers en ene Eddie Silius de voetbaltempel aan de Stikkerlaan. Na een aantal trainingen bleek al snel dat de vier heren volledig in het profiel van elke willekeurige Kelderklasser pasten. Een behoorlijk aantal seizoenen speelde het viertal samen, maar andere hobby's, verhuizingen en het ontbreken van voetbaltalent zorgden ervoor dat alleen Eddy bleef spelen voor de Rossoneri.

De geboren en getogen Pekelder werkte zich op tot aanvoerder van het derde elftal en wist met zijn enorme wilskracht vaak het team op sleeptouw te nemen. De lange rushes van Eddie zullen op ieders netvlies blijven hangen, zeker als we bedenken dat het vaak onzinnige meters waren, waardoor we verdedigend weer een speler tekort hadden. De prachtige kopduels, waarbij de vrolijke Pekelder vaak won, maar de vrije trap tegen kreeg vanwege duwen. Zijn herkenbare reactie: "Aah scheids, hij duwt toch ook!" Ja, zo was onze Ed. In de kleedkamer zal Silius ook zeker gemist worden. Zijn opmerkingen en gevoel voor humor in het kleedlokaal waren groots en ook in de kantine tijdens derde helft werd er wat afgelachen door onze lange reus.

De jaren en seizoenen vlogen voorbij en vrije vogels van vijfentwintig veranderden in huisvaders met kleine kinderen, zo ook bij Eddie. Drie kids fabriceerde Silius, waarvan twee boys en een dochter. Natuurlijk sloeg het voetbalgen niet een generatie over en kwam hij weer in aanraking met zijn oude jeugdliefde Noordster. Als jeugdleider van zijn zoontje raakte hij ook weer besmet met het roodwitte virus. Het weerzien van zijn Pekelder vrienden van vroeger, deed hem besluiten om terug te gaan naar het dorp met de Watertoren. Zo maakte hij dit seizoen bekend te stoppen bij WVV zaterdag 3.

Eddie, heel veel succes bij de Sterren oet Pekel en je zult gemist worden op de zaterdagmiddag. Niet alleen als voetballer, maar zeker als een echte teamspeler. Jij ging altijd voorop in de strijd, al was dat vaak een kansloze missie. Met uitzondering van het laatste seizoen. Met een tweede plek nam jij waardig afscheid van de Kelderklasse. Nu terug naar Oude Pekela in het het tricot van Noordster. Voor jou is de cirkel nu rond en het ga je goed!!

Groeten van je vrienden van WVV zaterdag 3.