CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar MO15-2

MO15-2: Ondanks verlies toch een mooie, spannende pot voetbal

Gepubliceerd op:
MO15-2: Ondanks verlies toch een mooie, spannende pot voetbal

 De Regio Cup is van start gegaan!

De Regio Cup! Eindelijk weer lekker voetballen in competitieverband! MO15-2 was er al een week klaar voor. Met een grote smile op de gezichten, ondanks de plensbuien, werd koers gezet richting Nieuw-Buinen. Aangekomen op het Buunerdrome was het net of de weergoden ineens ook klaar waren met de regen: het weer klaarde op en het werd drukkend warm. Het ging dus zwaar worden, want ook het hoofdveld van Nieuw-Buinen is lastig bespeelbaar: lang gras en vooral heel stroef. Onze trouwe supporters namen plaats op de comfortabele tribune langs het hoofdveld onder het genot van een kop koffie of thee. De meiden van MO15-2 werden richting de kleedkamer gedirigeerd.

In de kleedkamer geen spanning, maar gezellige babbels, vrolijke koppies en zin in de wedstrijd. Na de opstelling bestormde MO15-2 het hoofdveld voor de warming up. Daar viel wel het een en ander op aan te merken helaas: de gezelligheid had even plaats moeten maken voor gezonde wedstrijdspanning. Een niet al te strakke warming up met beperkte concentratie zorgde ervoor dat we fysiek, maar ook zeker mentaal, niet klaar waren voor de wedstrijd. En dat kon je in de eerste 20 minuten van de wedstrijd terugzien: overal net een stapje te laat, teveel duels werden verloren, de passing was niet scherp genoeg. Nieuw-Buinen begon beter en was ook iets sterker. Toch golfde het spel op en neer en zagen we kleine mogelijkheden voor beide partijen. Na een aantal omzettingen kreeg MO15-2 meer grip op het middenveld en werd sterker. Helaas viel uit een ongelukkig moment de bal precies goed achter onze verdediging en kregen de oranjehemden hun grootste en zelfs eigenlijk hun enige kans van de wedstrijd. Met een fraai stiftje werd Naomi gepasseerd en ook de fel sprintende Marisa kon er niks meer aan doen: 1-0 voor de thuisploeg. Niet geheel onverdiend, maar wel zonde natuurlijk. In de rest van de eerste helft drongen de Winschoters wel aan, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Nu lijkt het of MO15-2 beroerd speelde, maar dat is zeker niet het geval. Er werd goed gecombineerd, de posities werden gehouden en er werd met veel inzet gespeeld. Maar de omstandigheden waren zwaar en verder was een aantal speelsters op een andere positie gezet. Dit was geheel opzettelijk om te kijken wat de mogelijkheden zijn richting volgend seizoen. Met de nieuwe indeling in het achterhoofd en het vertrek na de zomerstop van Sofie en Loes richting MO17, is het goed om te zien wie de posities van deze beide speelsters kunnen overnemen. Daarnaast gaat Naomi stoppen als keepster en gaat Emma het proberen op haar positie. En zo was Iris ineens centrale middenvelder, kwam Juliet op linkshalf tevoorschijn, stond Manou op rechtsback, hadden we Ysatis van MO13-1 mee op rechtshalf, stond Chlöe rechtsvoor. En dan krijg je de situatie dat sommige dingen wel en andere niet werken. Daar ga je dan vervolgens een ander plan op trekken en zo krijg je meteen meer inzicht in de mogelijkheden van de speelsters.

In de tweede helft stond het wederom een beetje anders op het veld. En in de loop van de tweede helft werd er weer geschoven: Loes van midvoor via midmid naar laatste vrouw, Ysatis van rechtshalf naar midvoor, Manou van rechtsback naar rechtsvoor, Iris van midmid naar rechtshalf tot ze echt compleet doodop van het veld moest, Sofie weer naar midmid tot ze geblesseerd raakte, Marisa van laatste vrouw naar midmid. En het was mooi om te zien dat de omzettingen weinig invloed hadden op het spel van MO15-2. De hele tweede helft hadden we overwicht en waren we sterker. We kregen ook kansen, maar we hadden wat pech en Nieuw-Buinen had een prima keepster in het doel staan die zeker twee goals wist te voorkomen. Een goede voorzet van Manou kon door Ysatis net niet goed genoeg geraakt worden, een loeier van Marisa richting de kruising werd door de keepster nog net achter getikt (veel oei-geroep van de tribunes!), een schot van Emma was net niet geplaatst genoeg en vloog naast, pogingen van Loes en Sofie strandden helaas ook. Rushes van Marisa, Emma, Loes en Juliet kwamen net niet tot een goede eindpass. Acties van Manou op rechtsvoor leidden wel tot goede voorzetten en gevaar, maar niet tot een doelpoging. Hele goede acties van Juliet op het middenveld zorgden voor balbezit en druk op het Buiner doel, maar we kregen net niet de voet op de juiste manier tegen de bal. Daardoor was het Nieuw-Buinen dat de wedstrijd over de streep trok, maar kon MO15-2 met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. Meiden, wat hebben jullie gevochten en wat zaten jullie kapot! Maar wat ben ik enorm trots op de wijze waarop jullie vooral de tweede helft als team hebben gespeeld! De moeder van Thirza hoorde na afloop een speelster van Nieuw-Buinen zeggen: “wij hebben gewonnen, maar zij waren beter”.

En dat klopt ook. Soms word je jammer genoeg niet beloond voor het harde werk. Gelukkig is er altijd een volgende kans om wél die beloning te krijgen. Komende zaterdag tegen HS’88 gaan we ervoor op ons eigen sportpark!

Supporters, dank voor de aanmoedigingen en het vervoer! Simon Breider, bedankt voor het vlaggen!

Bekijk ook

MO15-2 verplettert HS88 MO15-2

MO15-2 verplettert HS88 MO15-2

Een hele goede eerste en een weergaloze tweede helft bezorgen MO15-2 een dominante overwinning.
 
MO15-2 speelt een uitstekende wedstrijd; trainer zeer tevreden

MO15-2 speelt een uitstekende wedstrijd; trainer zeer tevreden

 Battle of the sexes op het WVV-sportpark: JO13-3 (jongens) tegen MO15-2 (meiden).
 
De meiden beginnen te laten zien dat ze er zijn

De meiden beginnen te laten zien dat ze er zijn

 Het balletje begint de goede kant op te rollen bij de MO15-2