CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar MO15-2

MO15-2 speelt een uitstekende wedstrijd; trainer zeer tevreden

Gepubliceerd op:

 Battle of the sexes op het WVV-sportpark: JO13-3 (jongens) tegen MO15-2 (meiden).

 

Battle of the sexes op het WVV-sportpark: JO13-3 (jongens) tegen MO15-2 (meiden). De tweede keer dat deze ploegen dit seizoen de loopgraven ingingen. De eerste wedstrijd eindigde in een vrij ruime overwinning voor JO13-3 na een goede wedstrijd van beide kanten. Stef Koetje trad vandaag op als leidsman en deed dat uitstekend. Hij werd geassisteerd op de vlag door Klaas Huiting en Daniël Hemmes. Altijd mooi als dit goed geregeld is, zodat de jeugd zich lekker kan richten op voetballen. We hadden gehoopt op een strakke grasmat, maar het bleek een gevaarlijke enkelbreker te zijn, waardoor vooraf gevreesd werd dat dit het niveau van het spel zou aantasten. Dit bleek gelukkig ongegronde vrees te zijn: beide ploegen lieten zich niet uit het veld slaan.

Door het ontbreken van Naomi hadden we Danique, de keepster van MO13-1, ingehuurd en aangezien er wat twijfel was over een aantal andere speelster en Loes na onze wedstrijd nog met MO15-1 ging meedoen, hadden we ook Riva bij MO13-1 opgehaald. Onthoud de namen, want ze worden straks nog genoemd.

Een behoorlijke warming up werd aan MO15-2 zijde gevolgd door een korte wedstrijdbespreking van Danny. De dames kregen één opdracht mee voor de eerste helft: de nul houden met alle beschikbare middelen (voor zover toelaatbaar op een voetbalveld uiteraard ). Verder waren de aanwijzingen: rustig blijven, goed passen, posities houden, goed nadenken over het verdedigen bij corners en de lopende bal goed beoordelen.

Er klonk een droog fluitje, Danny’s stopwatch werd gestart en de wedstrijd was onderweg. Vanaf de aftrap had MO15-2 het initiatief en werden de duels gewonnen. JO13-3 had al een tijdje geen wedstrijden gespeeld en startte wat stroefjes. Onze verdediging met Marisa, Iris, Maud en Emma stond stevig en gaf onze tegenstanders nauwelijks kans er door te komen. Er werd goed opgebouwd op rustige wijze via de zijkanten. Op het middenveld vonden we Chlöe, Sofie en Manou terug die de aanvoer naar onze aanval verzorgden en meehielpen met verdedigen waar nodig. Voorin hadden Thirza, Shanoe en Juliet de opdracht gekregen diep te spelen tegen de laatste lijn van de tegenstander en vroeg druk te zetten. Het was genieten van de enorme inzet en het plezier wat er uit het spel straalde. Fel werden de duels aangegaan, strak waren de passes en er kwamen mogelijkheden. Helaas wilde de bal er nog even niet in. Na een kwartier werden Sofie, Manou en Marisa gewisseld en kwamen Loes, Riva en Isa binnen de lijnen. Er veranderde weinig aan het spelbeeld: MO15-2 bleef net de bovenliggende partij zelfs tegen de wind in. Iris was een rots in de branding op de positie van Marisa. Riva legde de gevaarlijke linksbuiten van JO13-3 aan banden. Een aantal minuten na de wissel kreeg Loes de bal op 25 meter van het doel, ze deed een aantal passen vooruit en haalde vervolgens verwoestend uit. De bal plofte over de vergeefs graaiende Ryan Perdok in de kruising van het JO13-3 doel en daarmee openden de meiden de score. Joelend en jubelend vlogen de meiden elkaar om de nek. De stemming werd er nog beter op. Ook de jongens kregen wat kansen, maar met enig kunst en vliegwerk, goede reddingen van Danique en het riskeren van “Kopf und Kragen” bleef de nul op het scorebord tot aan de rust.

Er stond een hele vrolijke trainer aan de kant de meiden op te wachten. Het ging goed, wat heet: het ging uitstekend. Volhouden en zo lang mogelijk de voorsprong houden was het devies. Het slechte veld had al een aantal heikele momenten veroorzaakt en het was te verwachten dat dit ook in de tweede helft zou gebeuren. Maar: de opdracht die Danny had gegeven was in ieder geval volbracht! Klasse!

In de tweede helft bleef het genieten tot het moment dat de 1-1 viel. Het was een van de schaarse momenten dat onze verdediging uitgespeeld werd. Toch was er nog niet veel aan

de hand … totdat Marisa dacht dat ze keepster was geworden en de bal met de armen uit het doel hield. Streng weest Stef Koetje naar de stip. Een van de jongens nam een aanloop en schoot de bal strak in … maar wij hadden Danique. Met een prachtige zweefduik tikte ze de bal uit de hoek. Even balen voor JO13-3 natuurlijk, maar uit een van de volgende aanvallen was het helaas toch raak: 1-2. Onze meiden bleven gas geven en deden hun uiterste best de gelijkmaker te produceren. En waren daar een aantal keren dichtbij. Jammer genoeg lukte dat net niet en viel aan de andere kant wel de 1-3. Dat was ook de eindstand.

Ook na het eindsignaal stond er een blije trainer de meiden op te wachten. Een boks voor iedere speelster voor de inzet en het vertoonde spel. We hebben weer laten zien dat we nergens bang voor hoeven te zijn. We hebben weer vooruitgang laten zien. We hebben weer laten zien dat meiden niet onder doen voor jongens! Super gedaan meiden, ik ben alweer trots op jullie!

De meiden beginnen te laten zien dat ze er zijn

De meiden beginnen te laten zien dat ze er zijn

 Het balletje begint de goede kant op te rollen bij de MO15-2
 
De meiden van MO15-2 slaan de handen ineen met de meiden van MO13-1

De meiden van MO15-2 slaan de handen ineen met de meiden van MO13-1

Leren en strijden op een groot veld, dit is hoe de meiden van MO15-2 en Mo13-1afgelopen zaterdag de …