Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar MO15-1

MO15-1 wint met sterk spel de oefenwedstrijd tegen FC Lewenborg MO15-1

Gepubliceerd op:

Door het terugtrekken van Muntendam MO15-1 uit de beker, had WVV MO15-1 een vrij weekend. Maar dat is natuurlijk helemaal niks als je op voetballen zit. Dus werd er een oefentegenstander gezocht en vonden we FC Lewenborg MO15-1 bereid om als gastvrouw op te treden voor onze meiden. Het complex van de oranjehemden lag er prima bij, toen MO15-1 aankwam. We misten 5 speelsters, waardoor Riva en Tyla van MO13-1 waren meegenomen om tot 12 meiden te komen. Vorige week tegen MOVV liep het niet lekker in de eerste helft, dus besloten we de eerste helft gewoon over te slaan en 2 keer een 2e helft te spelen. De eerste 15 minuten ging het spel op en neer. Beide partijen kregen wat mogelijkheden, maar een doelpunt bleef uit. Bij WVV moest even het ritme gevonden worden en ook de felheid in de duels was nog niet bij iedereen aanwezig. Dat werd gaandeweg de 1e helft steeds beter: er werden steeds meer duels gewonnen en we kwamen ook vaker gevaarlijk richting het Lewenborger doel. Jammer genoeg viel net rond de helft van de eerste helft een zeer ongelukkig doelpunt voor Lewenborg: een weggeschoten bal in het centrum van de Winschoter defensie raakte een eigen speelster op de rug, waarna de bal voor de voeten van de Lewenborger spits kwam. Deze wist wel raad met deze buitenkans en de WVV-meiden keken tegen een onverdiende achterstand aan. Meteen werden de ruggen gerecht, de aftrap werd genomen en de oranje defensie werd onder druk gezet. Met goede combinaties zocht WVV de aanval. Maud ontving de bal, deed 2 stappen naar voren en haalde uit. De bal zeilde keurig over de Lewenborger keepster in het net: 1-1! Ondertussen stond onze defensie als een huis. Marisa, Iris, Chlöe en Riva hadden het goed voor elkaar, maakten veel beginnende aanvallen onschadelijk en bouwden ook nog eens goed op. De keren dat Emma in actie moest komen, deed ze dat goed en dus bleef de 1-1 op het bord tot aan het rustsignaal van de scheidsrechter.

Het was volstrekt duidelijk dat onze meiden niet onder deden voor de Groninger ploeg. Danny gaf dan ook aan dat de opdrachten voor de 2e helft waren: minimaal nog 1x scoren, de nul houden achterin, nog dichter op de tegenstander zitten, overtuigender aanvallende acties aangaan en het lef hebben om gewoon te schieten. We wisselden 3 centrale posities: Marisa ging van laatste man naar midmid, Maud van midmid naar voorstopper en Iris van voorstopper naar laatste man.

Toen de scheidsrechter de 2e helft startte, was meteen klip en klaar dat WVV de opdracht had begrepen. Lewenborg kwam in een flinke omsingeling terecht, waaruit het niet meer kon ontsnappen. Voorin zetten Manou, Thirza en Tyla meteen druk bij Lewenborger spelhervattingen. Dat zorgde ervoor dat de opbouw bij de oranjehemden zwaar verstoord raakte. Juliet, Marisa, Maud, Shanoe en Mariska pakten in wisselende samenstelling op het middenveld eigenlijk elke bal op en zorgden meteen weer voor een vooruitgaande beweging. Er werd goed gecombineerd langs de zijkanten en het wachten was op de voorsprong voor de Winschotense meiden. Die kwam nadat de bal richting Manou werd gepasst in de diepte. Ze ontdeed zich van haar tegenstander en, voordat de volgende verdedigster iets kon uitrichten, knalde de bal achter de keepster van de Groningers: 1-2. Natuurlijk waren we hartstikke blij, maar de overwinning was nog niet binnen. Weer werd de druk opgevoerd, maar Lewenborg ontsnapte een aantal keren toch in de richting van Emma. Gelukkig waren de spaarzame schoten ongevaarlijk en konden ook onze verdedigsters hun duelkracht ten volle loslaten op de tegenstander. Daardoor bleef de voorsprong gehandhaafd. En toen kwam Marisa in actie … Op een voor haar vreemde positie (midmid), kwam ze steeds beter in haar spel en kon ze haar sterke punten (snelheid en een verwoestend schot) benutten. Op de rand van de 16 meter kreeg ze de bal, omspeelde een tegenstander en stuurde de bal als een streep de kruising in: 1-3. Een paar minuten later herhaalde ze dat kunstje en knalde ook de 1-4 tegen de touwen. Het werden nog een aantal hele gezellige minuten op het veld. Het zelfvertrouwen aan Winschoter kant groeide met de seconde, de toeschouwers genoten met volle teugen. De aanvallen werden steeds beter opgezet en er zat zelfs nog meer in, maar dat kwam er niet meer van. De overwinning was echter zeer verdiend. Met het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kwam er een eind aan de uitstekende 2e helft.

Wat hebben we gezien? Een zeer sterk centrum dat de ruggengraat van ons team was vandaag: Maud, Iris, Marisa. In de spits een hardwerkende Thirza, die misschien niet altijd gelukkig in de acties was, maar wel 2 tegenstanders aan zich bond en daardoor zorgde dat er via de vleugels gevaar kon komen. Op de flanken in de verdediging Riva en Chlöe die niet alleen keiharde duels uitvochten, maar ook in de opbouw een belangrijke rol speelden. Shanoe, Juliet, Mariska die de links- en rechtshalf posities goed invulden en de aanvoer naar onze aanval verzorgden. Manou en Tyla aanvallend op de flanken, die regelmatig voor gevaar wisten te zorgen in de Lewenborger verdediging. Voor Tyla was het de eerste keer in een echte wedstrijd op een groot veld bij WVV. Bij deze een extra compliment voor haar. Ze had zelfs nog bijna gescoord ook! En niet te vergeten Emma in ons doel, die niet heel veel te doen had, maar een aantal keren goed ingreep bij dreigend gevaar.

Na afloop hadden Stef, Bart en Danny eens een keer weinig te vertellen. Trots op de prestatie van de ploeg was het enige wat er gemeld werd en dat zegt inderdaad alles. Top gedaan dames!!

Riva en Tyla, geweldig dat jullie ons wilden helpen. Jullie hebben uitstekend gespeeld.

Simon, zoals gewoonlijk zeer betrouwbaar aan de vlag. Ook enorm bedankt hiervoor!

Ouders, grootouders en andere familieleden, bedankt voor het vervoer én de support!

Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen HS88 MO15-1. Let’s go!!

MO15-1 oefent tegen BATO JO14-1.

MO15-1 oefent tegen BATO JO14-1.

In plaats van een gewone dinsdagtraining af te werken, verzamelde MO15-1 zich rond 17.30 uur op het …
 
MO15-1: Een zinderende wedstrijd tegen HS88 MO15-1!

MO15-1: Een zinderende wedstrijd tegen HS88 MO15-1!

Er zijn wedstrijden waarvan je jaren later nog exact de details weet. Waarbij je met een soort tijdm…