Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar MO15-1

MO15-1: Geen wedstrijd? Dan trainen we toch het gras aan stukken!

Gepubliceerd op:
MO15-1: Geen wedstrijd? Dan trainen we toch het gras aan stukken!

Vroeg in de week werd bekend dat onze tegenstander Veendam 1894 MO15-1 de voor deze zaterdag vastgestelde wedstrijd tegen onze MO15-1 niet zou kunnen spelen. Balen dus voor onze meiden, die graag hun koppositie hadden willen verdedigen. Nu kon Ter Apel eenvoudig op nummer 1 komen door het op de laatste plaats staande Wildervank te verslaan en zo gebeurde het ook. Op vrijdag had het komische duo Mark en Hugo ook nog eens bepaald dat gezond sporten in de buitenlucht verboden werd na 17.00 uur, waardoor de trainingen ook nog eens niet meer door kunnen gaan de komende 3 weken. Dubbel balen!!

Dan kun je in een hoekje gaan staan en boos zijn, maar dat zit niet in de aard van onze meiden. Vandaar dat we deze zaterdagochtend een training hadden ingepland. Op veld 3 verschenen 10 gemotiveerde, goed tegen de kou beschermde ladies en 1 gemotiveerde Danny (ook goed warm ingepakt). Na een pittige warming up werden een-tweetjes geoefend. Daarna werden de verdedigende kwaliteiten (onderscheppen van de tegenstander) op hoger niveau gebracht. Ook het uitspelen van een overtalsituatie waarbij de 3 verdedigsters continu hun positie in de zone moesten aanpassen kwam aan de orde. En vervolgens was het tijd voor het klapstuk van de veiling. Datgene waar op vrijdagavond al flink over gesproken was: slidings oefenen. Ik kan nu al verklappen: er zijn bewegende beelden van, maar die kunnen we helaas niet uploaden op de website van WVV. De kijkers zouden het niet aankunnen en met tranen in de ogen moeten erkennen dat het van zeer hoog niveau was wat de meiden van MO15-1 na een korte introductie “Slidingtechniek” lieten zien. Uiteraard liet Danny zien dat hij ook op 54-jarige leeftijd nog altijd de Koning van de Sliding is. Als trainer moet je wel eens iets voordoen. Vervolgens werd gecontroleerd gestart met het afschaven van het gras, waarbij opviel dat onze meiden deze nieuwe techniek zeer snel beheersten (Onze excuses aan het Green Team!). Het ging niet allemaal van een leien dakje, maar daar hebben we dan ook met z’n allen erg veel lol om gehad. Voordat we het doorhadden was anderhalf uur voorbij gevlogen: de training zat er op.

Ineens vertoonde zich een man met een lange baard op het veld die aan elke speelster en aan Danny een zeer verdiende chocoladeletter uitdeelde. Eerst dachten we dat het Sinterklaas incognito was, maar al snel herkenden we de slanke vormen van Bart. Dank je wel hiervoor, Bart en Nancy! Het vermoeden bestaat verder dat op de terugweg naar huis de eerste chocoladeletters volledig verdwenen waren tussen de kauwende kaken van MO15-1-speelsters. De bij dit verslag gevoegde foto is het bewijs dat de letters nog volledig intact waren op het veld. De foto is genomen op een gedeelte van veld 3 waar we nog wat gras hebben achtergelaten. :-)

Laten we hopen dat ons kabinet nog weer enig gezond verstand terugkrijgt en ons in ieder geval weer toestaat te trainen. Dat zou al een hoop schelen! We zullen het zien. En anders wensen we iedereen alvast een fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar. Hoewel … ik denk dat we binnenkort maar weer eens een Kahoot-quiz moeten doen. De hersens moeten ook getraind blijven. 😊  

Foto's

Bekijk ook

MO15-1 en MO13-1 oefenen onderling

MO15-1 en MO13-1 oefenen onderling

Op een wat miezerig gestarte zaterdagochtend stonden WVV MO15-1 en WVV MO13-1 tegenover elkaar in ee…
 
MO15-1 zet laatste wedstrijd voor de winterstop om in winst

MO15-1 zet laatste wedstrijd voor de winterstop om in winst

De meiden van MO15-1 waren volledig in oorlogsstemming deze zaterdag. De verliespartij tegen NEC Del…
 
MO15-1 ziet de kampioenschapskansen verdampen na zware 1e helft in Delfzijl

MO15-1 ziet de kampioenschapskansen verdampen na zware 1e helft in Delfzijl

Nog volop in de race voor het kampioenschap, moest MO15-1 deze zaterdag richting Delfzijl voor de we…