Volg ons:

Lid worden
Terug naar MO15-1

MO15-1 en MO13-1 oefenen onderling.

Gepubliceerd op:
MO15-1 en MO13-1 oefenen onderling.

Op een wat miezerig gestarte zaterdagochtend stonden WVV MO15-1 en WVV MO13-1 tegenover elkaar in een oefenwedstrijd, zodat beide teams zich konden voorbereiden op de aanstaande start van de voorjaarscompetitie. MO13 had bovendien haar keepster Danique een transfer zien maken richting MO15 en wilde dus nieuw keeperstalent uittesten in deze wedstrijd. Daarnaast zou het leuk zijn om te zien wat MO13, met overmacht kampioen van de najaarscompetitie MO13, kon inbrengen tegen MO15, 2e in de MO15-najaarscompetitie. Er was vooraf afgesproken om 3x 20 minuten te spelen en na afloop penalties te nemen.

Om het verwachte krachtsverschil terug te brengen, waren er wat “handicaps” ingesteld voor MO15. Zo was het veld korter dan normaal, verdedigde MO13 een pupillendoeltje, kon MO15 buitenspel staan (en MO13 dus niet) en kreeg MO15 tijdens de wedstrijd geen aanwijzingen vanaf de zijlijn (alleen in de pauzes wel). Na 10 minuten spelen werd bovendien besloten om 10 tegen 9 te gaan spelen, waardoor MO13 een speelster extra op het veld kreeg.

Scheidsrechter Arjan Uil had de leiding over de wedstrijd en had een rustige ochtend; er werd door beide partijen netjes gespeeld.

De verwachtingen vooraf kwamen in de wedstrijd uit: MO15 was sterker, stond positioneel beter op het veld en speelde makkelijker. De eerste doelpunten vielen snel, maar toen het na 10 minuten 10 tegen 9 op het veld kwam te staan, werd het lastiger voor MO15 om gaten te vinden in de defensie van MO13. Het was heel mooi om te zien dat MO13 geen moment ontzag toonde voor de soms veel grotere meiden van MO15 en vol overtuiging de strijd aanging. Ook de nieuwe aanwinsten bij MO13 lieten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn en wierpen al hun lef in de duels. Een groot compliment verdienen de keepsters van MO13, die heel veel ballen wisten te keren en moedig hun doel verdedigden. Aan de tegendoelpunten konden zij echt niet veel doen.

MO15 moest ondertussen op zoek naar opties om de ondertalsituatie op te lossen. Dit werd gedaan door meer te bewegen en het spel breed te houden. Ook werd vaker gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de bal terug te leggen op de verdediging om zo het spel naar de andere kant te verplaatsen. Doordat MO15 wel buitenspel kon staan en bovendien het veld maar 55 meter diep was (i.p.v. de gebruikelijke 100 meter), kon MO15 niet gebruik maken van een van haar sterkste wapens: de dieptepass. Steeds moest door kort combineren een opening worden gevonden en dat ging goed.

Gaandeweg de wedstrijd zagen we dat MO13 vaker onder de druk uitkwam. De verdediging van MO15 liet zich echter niet eenvoudig passeren en de kansen voor MO13 waren daardoor schaars. Toch waren er mooie acties te zien van de kant van MO13. Onder andere Tyla, Amy en Nomindari toonden hun power en techniek in de richting van het doel van MO15.

MO15 op haar beurt bleef continu druk houden op de verdediging van MO13 en verstoorde daarmee de opbouw nogal. Het veroverde daardoor vrij snel de bal weer, maar kwam vervolgens terecht in de drukte en moest dan via de zijkanten of achteruit een oplossing zoeken. Het was goed om te zien dat, ondanks het ontbreken van aanwijzingen van de zijkant, MO15 zichzelf goed corrigeerde en dat er goed onderling gecoacht werd. Dit was ook een van de aandachtspunten voor deze wedstrijd voor MO15.

Toen scheidsrechter Arjan affloot kwamen er 2 tevreden ploegen van het veld en was er zelfs nervositeit te bespeuren voor de komende penaltyserie. De uitslag van de wedstrijd is niet interessant en zal ik daarom ook niet vermelden. De penaltyserie was spannender dan de wedstrijd. De penalties van beide ploegen werden genomen op Danique op het grote doel en leverden veel gejuich, onderlinge rivaliteit en vrolijke opmerkingen op (vooral als er weer eens eentje gemist werd 😊).

Zo kwam er een einde aan een bijzonder leuke, leerzame ochtend voor beide ploegen. Er is al afgesproken dat we deze wedstrijd nog een keertje gaan overdoen aan het eind van het seizoen. Komende week lekker trainen en hopen dat we op 29 januari gewoon weer los mogen met de competitie. We wensen beide ploegen heel veel succes in de competitie!!

Foto's

Bekijk ook

MO15-1: scoort 3x en verliest toch tegen NEC Delfzijl

MO15-1: scoort 3x en verliest toch tegen NEC Delfzijl

Een verrekt vroege uitwedstrijd in Delfzijl stond op het programma deze zaterdag. Om 9.00 uur moest …
 
De zaterdag voor pasen even lekker ballen

De zaterdag voor pasen even lekker ballen

Een oefenwedstrijd spelen zonder onze Danny was eens een keer wat anders. Maar wat hebben Stef, de o…
 
MO15-1: het blijft hard werken in de 1e klasse

MO15-1: het blijft hard werken in de 1e klasse

Matchday op het kunstgras van het Hyzon Sportpark deze eerste zaterdag in april. Peize MO15-1 kwam o…