CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar MO15-1

MEIDEN M015-1 ONDERUIT TEGEN JO13-1

Gepubliceerd op:

 MEIDEN EN JONGENS GAAT PRIMA SAMEN

 Voetbal alleen voor jongens?  Nee man, MO15-1 oefent tegen de boys van JO13-1 en laat zich niet slachten 


Vrouwenvoetbal is in opmars! En ook bij onze club WVV is de damestak enorm vertegenwoordigd. Veel meiden van MO15-1 voetballen nu al een aantal jaren en dat is te merken.  De resultaten worden steeds beter en het niveau laat een stijgende lijn zien. De drijvende krachten van het eerste uur zijn Klaas Hofstee en Richard Lourens.

Ooit begonnen ze als trainers van JO9-6. Dit gemengde elftal herbergde veel meiden en zodoende werd, het seizoen daarna, dan ook het eerste  officiële MO11 ingeschreven door de Winschoter voetbalclub. Nu, een aantal jaren later, is de meidentak een gewaardeerd en bloeiend onderdeel van de Winschoter club, maar wedstrijden tegen voormalig ploeggenoten waren er niet meer bij.

Echter vandaag kwam daar verandering in. De boys van JO13-1 uitkomend in de hoofdklasse waren de tegenstanders voor de meiden van MO15-1. In het team van de mannen speelt ook een goede bekende van de dames. Sofie Hilverts stapte afgelopen seizoen over naar het jongensvoetbal en voor iedereen was dat dus een leuke extra bijkomstigheid.


Meidenvoetbal

Waarom WVV het meidenvoetbal stevig promoot, blijkt uit de een recent gepubliceerde brochure van het KNVB. Het meidenvoetbal wordt nu steeds belangrijker binnen de organisatie van de Nederlandse voetbalbond. Dat het verschil tussen jongens- en meisjesvoetbal nog enorm is, blijkt maar weer eens uit deze brochure, maar in Winschoten zijn we op de goede weg. 

Maar dat het nog steeds appels met peren vergelijken is, klopt natuurlijk. Denk daarbij niet alleen aan het fysieke, maar ook het motorische verschil tussen de jongens en meisjes. Ook is het lastiger om kwalitatief goede meidencompetities op te zetten. Dit vanwege de wet vd grote getallen.

Ondertussen blijft de meidengroep van WVV MO15 zich steeds verder ontwikkelen en spat het plezier er wekelijks vanaf.

De eerste zeges zijn ook al op hun naam gezet, want met maar vier zeges op rij is de seizoenstart echt fantastisch.

Echter vanwege het corona virus ligt het amateurvoetbal nu stil en kan er voorlopig niet worden gestreden om de punten, maar  een partij tegen WVV JO13-1 mocht in deze tijd dus wel worden gespeeld.
Voor de meiden is zo'n partij natuurlijk een grote uitdaging. Er kon worden gekeken of ze het niveau aan zouden kunnen tegen hun mannelijke clubgenoten. De eerste helft was vooral wennen aan het hogere tempo. Vooral in de individuele actie moest er tegen de jongens een tandje bij. Voetballend net iets vaardiger, maar als team zeker niet de mindere. De meiden knokten als paarden en toonden karakter. De beginfase was dan ook voor de MO15-1. Kansen werden nog niet gecreëerd, maar het visitekaartje werd wel afgegeven. Na een kwartiertje werd het veld groter omdat de linies niet meer goed aansloten en de ruimtes daardoor niet meer goed te belopen waren. Na een vijfentwintig minuten volgde wederom een goede fase voor de meiden. Het ging vooruit voetballen en zorgde dat de opbouw niet lekker liep bij de JO13-1. Vlak voor rust kregen de mannen echter de grootste kans. Een fraaie goal werd echter terecht afgefloten voor buitenspel door grensrechter Emile Doeser. De ruststand was daardoor 0-0 en dat was een terechte afspiegeling van een aantrekkelijke eerste helft.

Na rust was het twintig minuten hetzelfde spelbeeld. Voetballend een overwicht voor JO13-1, maar een strijdend MO15-1 dat keurig overeind bleef. Echter na een  kwartier werd een defensieve fout aan de vrouwelijke kant afgestraft voor de aanvoerder van de boys. Tja, kop omhoog en stug verdergaan was het motto en dat betaalde zich vijf minuten later uit voor de meiden. Mila werd super bediend door Lynn en werkte heel beheerst af. Bij de heren nam daarna de onrust toe en ze probeerden  geforceerd op zoek te gaan naar de winnende treffer. Een aantal schoten en vrije trap op negen meter na een terugspeelbal, maar de dames gaven krimp. In het laatste gedeelte vloeiden de krachten aan beide kanten weg en ontstond er weer meer ruimte. JO13-1 maakte daar goed gebruik van en wist via een strak ingeschoten schuiver de leiding te pakken. Niet veel later werd ook de 1-3 geïncasseerd. Een prachtige boogbal werd omgedoopt tot goal en was werkelijk onhoudbaar voor Jamie.

Daarna doofde de partij uit als een nachtkaars en was het uiteindelijk een verdiende zege voor de boys en girl van WVV JO13-1

Na afloop werden sportief de handen geschud en beide teams vereeuwigd op de gevoelige plaat en daar verliet iedereen tevreden het sportpark

 
BOYS EN GIRLS HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT

BOYS EN GIRLS HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT

 Late tegentreffer zorgt voor gelijkspel tegen JO13-2