CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar MO15-1

DAVID VERSLAAT GOLIATH OP VELD TWEE

Gepubliceerd op:

 Techniek zegeviert boven fysiek

Op het moment dat in de Molenstad schrijver David Stolk zijn boek over het amateurvoetbal over de toonbank van de BRUNA zag gaan, stond op veld twee aan de Stikkerlaan gewoon weer een oefenduel op het menu.

Dit keer een duel tussen de meiden van onder vijftien en hun oudere verenigingsgenoten van onder zeventien jaar. Dus verliet ik vlot, na de koop en signeersessie van de schrijver en FC coryfee Hans Nijland, de boekandel van de familie Timmermans om richting het WVV terrein te gaan voor een verslag van de girls onderling.

Een verhaal vergelijkbaar als dat van David en Goliath. Groot tegen klein en kracht versus techniek. Gelukkig is voetbal een technisch spel en moeten het verstand en de benen het doen en niet alleen het fysieke gedeelte.

Vanaf de aftrap was dat dan ook direct merkbaar. De jongere variant combineerde beter, vond elkaar makkelijker en creëerde veel meer kansen. Een afgekeurde goal (wel heel fijn afgewerkt), een schot op de paal en een aantal goede aanvallen waren te aanschouwen.

Na vijfendertig minuten vond een prima fluitende Albert Veltkamp voor het eind van het eerste bedrijf.  Dat de brilstand bij rust nog op het scorebord stond kwam overigens ook vanwege een goed keepende Esmee Blik. Normaliter speelt deze topper in het jongensteam van 017-2, maar toonde vandaag haar sluitpostkunsten voor de meidenploeg van Arjan Uil.

De tweede helft daalde de temperatuur, begon het erger te miezeren en was het vooral zaak om door te gaan met het goede spel van de MO15-1. Ook nu speelde de wedstrijd zich af op de helft van de M017-1. De grote meiden werden achteruit gedrukt, maar de absolute druk op de bal ontbrak een beetje.

Na een kwartiertje kwam er meer vuur in een spel en dat kwam de partij ten goede. Eerst werd een prachtige pass van Bente op waarde geschat door Mila. Uiterst beheerst rondde ze af en liet het duo Klaas en Richard juichen.

Kort daarna werd de stand verdubbeld door Frouke. Een fraai afstandschot verdween achter de kansloze sluitpost van M017-1. Voor Frouke was dit natuurlijk persoonlijk ook een enorme opsteker. Dit seizoen werd de middenveldster regelmatig geplaagd door blessures en de goal voelde daardoor als een bevrijding van deze ellendige periode.

De laatste fase van de partij namen de krachten aan beide kanten, maar kwam de jongste ploeg niet in de problemen. Dit ook mede door extra support van de geblesseerde Hanna. Deze kanjer laat zien dat een kwetsuur haar niet weerhoudt om het team te ondersteunen. Dat is natuurlijk een fantastische mentaliteit en kenmerkt de sfeer in het team. De aanmoedigingen werden door Bo opgepakt, want de "Piet Keizer" van de linkerflank maakte de derde treffer na een pass van Anna.

Uit één van de weinige aanvallen van MO17-1 toonde ook keepster Jaimy haar skills. Als een panter hield ze de gewenste nul.

Dames, dit was een dik verdiende overwinning op MO17-1. Ga zo door!!

Gr. Bert

MEIDEN M015-1 KOMEN ER NIET AAN TE PAS TEGEN JO15-2

MEIDEN M015-1 KOMEN ER NIET AAN TE PAS TEGEN JO15-2

Jongens winnen met ruime cijfers van vrouwelijke leeftijdsgenoten.