CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar MO13-1

MO13-1 - Onderlinge wedstrijd tegen JO13-4 leerzame ervaring

Gepubliceerd op:
MO13-1 - Onderlinge wedstrijd tegen JO13-4 leerzame ervaring

Meiden tegen jongens op zaterdag 13 maart aan de Stikkerlaan. JO13-4 had de meiden van MO13-1 uitgedaagd en deze uitdaging was uiteraard aangenomen. De meiden zijn voor niemand bang!

Doordat de meiden en jongens ook bij elkaar op school zitten, was dat het toneel van onderlinge plagerijtjes. Toch was daar deze zaterdag op het veld niks meer van te merken. Beide ploegen waren gefocust op de eigen prestatie. Toen de scheids het eerste fluitsignaal liet horen was het wapengekletter tot ver in de omtrek te horen. De teams trokken ten strijde en er ontspon zich een boeiend gevecht. De eerste helft speelden de meiden tegen de wind in en zaten ze bij tijd en wijle aardig in de klem. Maar een subliem keepende Danique wist alles wat er op haar af kwam te weren. Een aantal schitterende reddingen kwamen op haar conto en dat dreef de boys van JO13-4 af en toe tot wanhopige pogingen. Vlak voor de rust was het uiteindelijk toch raak voor de jongens. De bal werd niet weggewerkt uit de meiden-defensie en van dichtbij kon raak getikt worden. Dit was voor de rust het enige doelpunt.

In de rust vonden de meiden dat het goed ging en ze beloofden elkaar om na de rust door te gaan. Met de wind mee was er echt wel wat te halen, maar dan moest er ook op doel worden geschoten; iets wat voor de rust nauwelijks was gelukt. De enige aanwijzingen waren: feller in de duels en vooruit voetballen. En vervolgens was het tijd voor de tweede helft.

Er hadden uiteraard een aantal wissels plaatsgevonden, die een behoorlijke invloed bleken te hebben op de meiden. De kluts was even verdwenen en binnen 7 minuten hadden de jongens de score van 0-1 opgekrikt naar 0-4. Het was voornamelijk te wijten aan niet goed meeverdedigen vanaf het middenveld en het niet aanpakken van de speler met de bal. Met deze voorsprong speelde JO13-4 natuurlijk een heel stuk relaxter, maar wie dacht dat de meiden hadden opgegeven … think again! Er kwamen met hulp van de wind meer kansen voor de meiden en toen de keeper van de jongens een terugspeelbal oppakte, kon de scheids niet anders dan een indirecte vrije trap geven op een meter of 8 van het doel. Afgesproken werd dat Esmé het tikkie zou geven, waarna Ysatis de trekker moest overhalen. Na een perfecte uitvoering van de afspraak bolde het net achter de over elkaar buitelende JO13-4 spelers en was de eer van de meiden gered. Er werd even flink gejuicht, maar daarna gingen de mouwen weer omhoog voor het laatste stukje. De boys scoorden nog 1x, zodat er 1-5 op het scorebord kwam.

Een nuttige oefenwedstrijd, waaruit duidelijk werd dat JO13-4 en MO13-1 redelijk dicht tegen elkaar aan zitten. Was het niet voor de eerste 10 minuten van de 2e helft, dan was het een spannender wedstrijd geworden. Maar zo gaat dat soms. Belangrijk is dat er geleerd moet worden van de dingen die in de wedstrijd niet helemaal lekker gingen. En dat gaan we doen op de trainingen deze week. Vol er tegenaan!! Jullie hebben het prima gedaan, ladies! Veel inzet en vechtlust getoond. Gewoon lekker zo doorgaan!

Bekijk ook

MO13-1 en MO15-2 maken er in een verrassende opstelling weer een mooie strijd van

MO13-1 en MO15-2 maken er in een verrassende opstelling weer een mooie strijd van

Ongelofelijk maar waar: het niveau stijgt bij de meiden nog steeds!
 
Esmee Blik gaat op stage bij FC Groningen!

Esmee Blik gaat op stage bij FC Groningen!

Sinds het begin van dit seizoen loopt Esmee Blik haar stage bij MO13-1. Ze doet dit met overtuiging …
 
MO13-1 en MO15-2 vol aan de bak op zaterdag!

MO13-1 en MO15-2 vol aan de bak op zaterdag!

Wat is het belangrijkste van lid zijn van een voetbalvereniging? Daar zijn veel antwoorden op mogeli…