CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar MO13-1

MO13-1 en MO15-2 maken er in een verrassende opstelling weer een mooie strijd van

Gepubliceerd op:
MO13-1 en MO15-2 maken er in een verrassende opstelling weer een mooie strijd van

Ongelofelijk maar waar: het niveau stijgt bij de meiden nog steeds!

Tja, Bart en Danny hadden geprobeerd het geheim te houden, maar er waren toch meiden die een sterk vermoeden hadden welke uitdaging er op deze zaterdagmiddag op hun zou afkomen. Toch had niemand van de meiden kunnen uitvissen wat precies de indeling van de teams zou worden. Natuurlijk hadden Bart en Danny weer iets creatiefs uit de mouw geschud. Door afmelding van een aantal speelsters moest zelfs op zaterdagochtend nog last minute gesleuteld worden aan de opstellingen, dus de trainers hadden het zweet alweer op het voorhoofd staan. 😊

Toen alle meiden verzameld waren op het sportpark, werden de indelingen bekend gemaakt: de 3 musketiers uit MO13-1 (Katie, Lieke en Noora) werden overgeheveld naar MO15-2 en Sofie en Loes wandelden richting MO13-1. Er was een aantal speelsters met een lichte blessure aan MO13-1-kant, dus we hadden mazzel dat Hanna zich aanbood, zodat er toch bij beide ploegen een wissel in zat.

Loes en Sofie kregen van Danny de opdracht om MO13-1 te leiden en goed te coachen. Dit werd door beide dames uitstekend opgepakt: positieve coaching, goede aanwijzingen en prima aanmoedigingen. Ook in de rust hoefde Danny weinig te melden: Loes, Sofie en Hanna wisten exact wat er verbeterd kon worden en legden dat keurig netjes uit. Super dames!

Voor de wedstrijd kon beginnen onder leiding van de strenge, maar rechtvaardige Esmee Blik, werd nog even snel een grensrechter geregeld voor MO13-1: Sofie Hilverts nam dit op zich (Dank je wel, Sofie! Uitstekend gevlagd!). Aan MO15-2 zijde was Vincent, de vader van Maud, de vlaggenist (Eveneens super bedankt wederom!).

Een licht zonnetje begon te schijnen en Blikje gaf voor het eerst een fluitsignaal af. Beide teams begonnen met goed voetbal aan een gelijkopgaande wedstrijd. Doordat aan de kant van MO15-2 2 speelsters uit de centrale as waren gehaald, moest daar wel even geschakeld worden. Maar we zagen al snel dat het goed ging komen. Marisa giechelde nog wel in het begin, maar gaandeweg werd het serieuzer. We zagen pittige duels om de bal, want geen van beide partijen had trek in een tegengoal. Aan MO13-1 kant viel Sterre op door haar werklust en haar lef. Ondanks dat ze tegenover een 2x zo grote tegenstander stond (zie foto’s), wist ze toch vaak het duel in haar voordeel te beslissen. Het leek ook wel of de hele MO13 een boost kreeg door de aanwezigheid van Hanna, Sofie en Loes, want er werd zeer goed gespeeld. MO15 had het regelmatig zwaar, maar wist zich knap onder de druk uit te spelen. Ook hier was te zien dat de dames door Bart op scherp waren gezet. Beide partijen speelden een stuk beter dan de Oranje Leeuwinnen op vrijdag. Hartstikke mooi om mee te maken!

Na een aantal mogelijkheden, onder andere voor Loes en Milou, punterde Hanna van een meter of 20 de bal in de hoek achter Naomi en kwam MO13-1 op 1-0 voor. Hier liet MO15-2 het uiteraard niet bij zitten. Het zocht fel de aanval en kreeg ook nog een aantal goede mogelijkheden, maar de bal eindigde in het zijnet en op de paal. Spannend was het in ieder geval wel!

Rode, strakke koppies in de rust, fysieke pijntjes en korte aanwijzingen voor de 2e helft. De meiden wilden niet te lang blijven zitten, want ze waren gekomen om even te laten zien wat ze waard waren. Nadat Danny nog wat steekpenningen had toegestopt aan Esmee Blik (staat gelukkig niet op de foto’s 😊), kon de 2e helft starten.

Er volgde weer een half uur strijd op het Winschoter kunstgras. MO15-2 probeerde uit alle macht de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar was ongelukkig in de afronding. Ook Danique wist samen met Esmé, Sofie, Riva en Sterre een aantal keren een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant vond Loes, op aangeven van Ysatis, wel het net met een hoog geplaatst schot, waardoor de stand op 2-0 kwam. Toch was de wedstrijd geenszins beslist. De werklust en de veerkracht van MO15-2 kende geen grenzen en uit een van de aanvallen scoorde Noora de aansluitingstreffer: 2-1. Dit werd ook de eindstand en daar kon iedereen uiteindelijk wel mee leven.

De insteek van deze wedstrijd was niet alleen om even gezellig te voetballen, maar ook om te kijken wat speelsters op andere posities zouden doen. Bij MO15-2 hadden onder andere Marisa, Chlöe, Maud en Iris te maken met een afwijkende plek op het veld. En dat deden ze prima de luxe. De aanwijzingen werden goed opgevolgd en dat zorgde er mede voor dat er goed gevoetbald kon worden. Bij MO13-1 zagen we Nessa, Mara, Sanne en Ysatis ergens anders spelen dan ze normaal doen. En om Nessa dan maar even te citeren: “Dat was best leuk!”.

Een ander belangrijk doel van deze wedstrijd was controleren of de speelstersbeoordelingen die vorige week zijn ingeleverd goed in de richting zaten. We kunnen gelukkig concluderen dat dit het geval is. De trainers hebben hun werk goed gedaan (mogen we best van onszelf zeggen!).

We hebben een zeer goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd en geven alle meiden een groot compliment voor de inzet vandaag! Ook ons Hoofd Jeugdopleidingen, René Hulsebos, had delen van de wedstrijd gezien en gaf aan dat hij onder de indruk was van jullie prestaties.

De foutloos fluitende Esmee Blik bedanken we hartelijk voor het leiden van de wedstrijd. Björn Kuipers was jaloers geweest.

Komende week weer lekker trainen en wie weet wat er volgende week weer voor leuks bedacht wordt. Altijd een verrassing!

Bekijk ook

Esmee Blik gaat op stage bij FC Groningen!

Esmee Blik gaat op stage bij FC Groningen!

Sinds het begin van dit seizoen loopt Esmee Blik haar stage bij MO13-1. Ze doet dit met overtuiging …
 
MO13-1 - Onderlinge wedstrijd tegen JO13-4 leerzame ervaring

MO13-1 - Onderlinge wedstrijd tegen JO13-4 leerzame ervaring

Meiden tegen jongens op zaterdag 13 maart aan de Stikkerlaan. JO13-4 had de meiden van MO13-1 uitged…
 
MO13-1 en MO15-2 vol aan de bak op zaterdag!

MO13-1 en MO15-2 vol aan de bak op zaterdag!

Wat is het belangrijkste van lid zijn van een voetbalvereniging? Daar zijn veel antwoorden op mogeli…