CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar JO17-2

WVV JO17-2 start met winst in Leeuwarden

Gepubliceerd op:

Mannen van Johan van Dijk starten prima

 

 Het openingsduel van het seizoen 2019/2020 speelde zich vandaag af in Leeuwarden. Plaats van handelen was het prachtige complex van FVC. De nieuwe formatie van WVV 017-2 heeft sinds vorige week een aantal trainingen in de benen en vandaag mochten de boys dit etaleren tegen de Friese 017-2 mannen. Met een zeer hoge en onaangename temperatuur blies de man in het roze tricot op zijn fluit voor de aanvang van het duel. WVV oogde vanaf minuut één fris en fruitig. Het zette erg goed druk op de laatste linie van de Friezen. Verder combineerde de ploeg uitstekend en was de onderlinge communicatie hoorbaar. De thuisclub had totaal geen antwoord op het felle WVV en kreeg in het eerste kwartier een drietal tegentreffers te verwerken. Na het eerste kwartier werd een drinkpauze ingelast vanwege de eerdergenoemde warmte. Trainer Johan paste een tweetal wissels toe en even later werd een vervolg gemaakt aan het duel. Het veldspel was in het tweede kwartier iets onverzorgder. Er werd meer met de bal gelopen en de passing wat minder nauwkeurig. Ondanks dat liep roodzwart middels fraaie treffers uit naar een ruime voorsprong van 0-6. In het laatst gedeelte van de eerste helft werd het combinatiespel weer een stuk beter, maar wist roodzwart het net niet meer te vinden. De groengele ploeg wist via een vrije trap wel hun eerste doelpunt te produceren. Kort daarna werd er gefloten voor rust en vertrokken de mannen met warme en rode gezichten richting de kleedkamer voor water en wat afkoeling. 

Na een kwartiertje, waarin de supporters hun koppie koffie konden nuttigen, kwam de leidsman weer het strijdtoneel op met aan zijn zijde beide teams. Inmiddels was de temperatuur een nog grotere tegenstander. De krachten aan beide kanten namen wat af, maar de Wimschoters waren ook gedurende de tweede veertig minuten de bovenliggende partij. Qua doelpunten wisten de bezoekers nog een tweetal treffers te maken, maar vooral het uitstekende veldspel geeft de burger zeer veel moed.
Met een dikverdiende 1-8 werd deze eerste partij van het seizoen goed afgesloten en kan trainer Johan erg trots zijn op zijn manschappen. 

Klasse boys!! Geloof in het team en werk als een paard!!