CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Terug naar JO17-2

NEDERLAAG KOMT DUBBEL HARD AAN VOOR O17-2

Gepubliceerd op:

 Respect

 Verslagen maken hoort erbij. Winst of verlies mogen daarbij geen rol spelen. Zo is het ook weer gelukt om deze partij te voorzien van een aantal woorden. Het viel echter niet mee om de juiste bewoordingen te vinden, maar uiteindelijk is het gelukt. Of het leuk is of niet, u zult het ermee moeten doen voor deze week.

Met de zon heerlijk schijnend en een strak blauwe lucht mocht vandaag worden geprobeerd om Ter Apel 017-1 de punten afhandig te maken. WVV miste vandaag zijn aanvoerder Hidde, maar had in de personen van Walter en Ronaldinho uitstekende vervangers. De overige namen werden door trainer Johan vooraf vrijgegeven en de opstelling werd besproken. Na de goede overwinning op de Rolder Boys hoopte de leiding dat die prestatie vandaag een vervolg zou krijgen. Na de warming-up van beide teams verscheen ook scheidsrechter Albert Veldkamp op het vierde veld van WVV en kon er een begin worden gemaakt met de partij tegen de grensbewoners uit Ter Apel.

Vanaf minuut één waren de gasten scherper in de duels en liep roodzwart achter de feiten aan. In plaats van zoeken naar controle en rustig te blijven, ging de ploeg veel te onrustig spelen en werd er meer gevoetbald met de mond dan met de benen. Kritiek geven is natuurlijk niet erg, maar er moet wel een duidelijk aanwijsbare reden voor zijn. De manier van omgaan met teleurstellingen (kritiek) is niet bij iedereen hetzelfde, maar als leiding zijn we van mening dat er altijd respect moet zijn in een woordenwisseling. Het team raffelde de eerste helft verder af en wist de schade te beperken met de reeds eerder genoemde drie tegengoals.

In de rust wordt normaliter rustig de tijd genomen om de positieve en negatieve zaken even de revue te laten passeren, maar luisteren was vandaag misschien wel de grootste tegenstander. Heel duidelijk werd kenbaar gemaakt dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd en een passende maatregel werd genomen. Het team zat er enigszins verbouwereerd bij, maar sprak zich unaniem uit en begreep de keuze van de leiding. Verder werd er afgesproken om de tweede helft niet op te geven, maar de knop om te draaien en gewoon blijven te voetballen.

Na rust kreeg de thuisploeg echter heel snel de vierde treffer te verwerken en leek een monsterscore in de maak. Gelukkig toonden de Winschoters karakter. Ronaldinho bracht allereerst de 1-4 op het scorebord en even later scoorde hij ook de 2-4. Daarna werd WVV een penalty ontnomen. Scheidsrechter Veldkamp zag een handsbal binnen de zestien meter niet en vroeg keurig aan de grensrechter van Ter Apel. De goudeerlijke man werd geloofd op zijn blauwe ogen en de strafschop werd niet gegeven. In de counter die volgde, maakten de gasten echter de 2-5. Dit voelde natuurlijk extra zuur, maar ook dat hoort bij sport. WVV bleef toch proberen om er een wedstrijd van te maken en zag in Walter de persoon die dat bewerkstelligde. Met een fraaie actie maakte hij de 3-5 en met nog vijf minuten op de klok was er ineens geloof bij de ploeg uit Winschoten. Met iets teveel risico werd een start gemaakt om iets te forceren en vlak voor tijd kreeg de ploeg daarvoor de deksel voor de zesde keer op de neus. Kort daarna floot scheidsrechter Veldkamp af en verlieten beide teams het veld. Het team uit Ter Apel met vrolijk gezichten en bij de mannen uit Winschoten overheerste een dubbel gevoel.

Vandaag werd namelijk niet alleen verloren in het veld, maar ook daarbuiten! Dit mag niet! Dit hoort niet! En wordt al helemaal niet geaccepteerd!

Na de wekelijkse gehaktbal, die overigens ook minder smaakte door de situatie, las ik buiten nog even op het prachtige bord dat aan de kantine is bevestigd wat de regels zijn van onze dierbare club. Deze hingen er vandaag voor "Jan met de korte achternaam".

Fouten maken we allemaal en aanspreken hoort erbij, maar er zijn grenzen qua taalgebruik.

Tip: Kijk in de spiegel, neem in de loop van de week contact op met je trainer en denk goed na over de woorden die je gebruikt.

Fijn weekend.

Bert