CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar JO17-2

De boys van Johan van Dijk pakken de winst

Gepubliceerd op:

 Drie punten tegen SJS 17-1

 De wedstrijd van WVV 017-2 tegen SJS 017-1 startte vandaag een kwartier later dan de bedoeling was. Een viertal spelers van het team speelde namelijk eerder op de ochtend in Emmen tegen DZOH 017-1. De reden was het groot aantal blessuregevallen bij het eerste team van de 017 lichting. Na een behoorlijke nederlaag (5-1) werden de auto's meteen gestart en werd koers gezet richting het eigen sportpark. Aangekomen in Wimschoten bleek moeder natuur even zien dat er met haar niet te spotten viel. Een hoosbui en heel veel wind leken de sportieve middag te verpesten, maar gelukkig op het moment van de aftrap werd het droog en kwam zelfs het zonnetje zich melden. Trainer Johan had ook vandaag weer een prima opstelling uit de hoge hoed getoverd en wist zijn manschappen wederom scherp richting het veld te dirigeren. In de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en waren er kansen voor zowel WVV als voor SJS. Het duel was aantrekkelijk om te zien voor de toeschouwers langs de lijn. Er werd hartstochtelijk gevoetbald en er werd gestreden voor elke meter gras. Scheidsrechter Jos Frey zorgde ervoor dat alles in goede banen werd geleid en hoefde geen kaarten te trekken voor beide partijen.
Met de brilstand mochten beide teams aan de ranja en kregen de spelers van WVV de complimenten van de leiding. Het team luisterde aandachtig in de rust en het geloof in een goed resultaat overheerste bij de spelers.

In de tweede helft werden een aantal posities anders ingevuld. Qua balans was dit achteraf een juiste keuze. WVV bleef na rust goed voetballen. Het zette goed druk en de tweede bal was vaak een prooi voor de roodzwarte formatie van Johan van Dijk. Ook de ploeg uit Stadskanaal begon zich meer te laten zien tijdens de tweede veertig minuten. Kleine irritaties ontstonden, maar gemeen werd het nimmer. Beide ploegen wilden absoluut niet verliezen, dat straalde er van af. Na een kwartier spelen kwam WVV op een 1-0 voorsprong. Op een prima kopbal van Hidde kon de goalie van SJS nog redding brengen, maar in de rebound van Niek L. er als de kippen bij om hard en hoog binnen te schieten. Echter in de fase die volgde leek het alsof deze treffer verlammend werkte op het team. Het spel werd rommelig en de fouten stapelden zich op aan Winschoter zijde. Van de zijkant werd vooral daar opgecoacht. Het duurde zeker een kwartier voordat WVV zich weer herpakte. In de slotfase was WVV wel weer de felle ploeg uit de eerste helft. Na tachtig minuten vond scheidsrechter Jos Frey het welletjes en blies voor de laatste keer op zijn fluit deze middag. De vreugde bij de spelers van WVV was prachtig om te zien. Werkelijk alle energie werd vandaag gegeven door de spelers en het betaalde zich uit in een dikverdiende winstpartij.

Heren, ik heb weer van jullie genoten!!